Eva Lechner verrast de wereldtop. Sanne Cant zorgt voor unicum met eindwinst in wereldbeker

Eva Lechner verrast de wereldtop. Sanne Cant zorgt voor unicum met eindwinst in wereldbeker

Eva Lechner 3

Eva Lechner, de Italiaanse prima donna van het mountainbiken, heeft de laatste wedstrijd in de wereldbeker voor vrouwen gewonnen. Kathrina Nash werd tweede en Pauline Ferrand Prevot derde in de Hoogerheidese modder.

Marianne Vos opende de debatten en trok fel door. Na een ronde kreeg ze last van haar hamstringblessure en daardoor maakte ze geen aanspraak meer op het podium.

Katerina Nash streed hard voor de tweede plaats en is zeker klaar voor haar eigen thuis wedstrijd in Tabor komende week. Pauline Ferrand-Prevot maakte mee de wedstrijd en is ook klaar voor het WK. Sanne Cant bevestigde met haar vierde plaats haar plaats aan de top. Na een paar mindere weken is ze helemaal terug. De Belgische kampioene werd eindwinnares van de wereldbeker en zorgt hiermee voor een unicum in de geschiedenis als eerste Belgische veldrijdster.

Sabrina Stultiëns deelde haar wedstrijd goed in en pakte de vijfde plaats. Sophie de Boer stelde enigzins teleur met een elfde plaats. Marianne Vos wordt uiteindelijk twaalfde en Sanne van Paassen gaat met een 18 de plek huiswaarts . De strijd om het laatste plaatsje in de selectie voor Tabor zal vermoedelijk gaan tussen Bianca van den Hoek die uitstekend reed vandaag en 36 ste werd en daarmee twee plaatsen voor Esmee Oosterman bleef.

Globaal was de vrouwenwedstrijd het kijken waard. Op naar Tabor voor een beklijvende wedstrijd om de medailles. Echter de panache van de dag bij de vrouwen gaat voor mij naar Jolien Verschueren van Telenet- Fidea . Een vrouw om naar uit te kijken in de toekomst.

Uitslag:

  1. Eva Lechner
  2. Kathirna Nash
  3. Pauline Ferrand-Prevot
  4. Sanne Cant
  5. Sabrina Stultiëns
  6. Lucie Chainel-Lefevre
  7. Ellen van Loy
  8. Jolien Verschueren`
  9. Helen Wyman
  10. Nikki Harris

 

Jan van Dijk