Memorial jeugdcross ter nagedachtenis van Jos van der Vleuten

Memorial jeugdcross ter nagedachtenis van Jos van der Vleuten

De eerste avond cross ter herdenking van de veel te vroeg overleden echte Buitenlust man Jos van der Vleuten. Hij heeft als voorzitter van deze vereniging lange tijd gemaakt tot wat RTC Buitenlust heden ten dage nog is als wielerclub.

De bakermat van het wielrennen en crossen begint al bij de jeugd. Kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar of de categorie 1 t.e.m. 7 beginnen al vol overgave aan hun wedstrijd. In deze categoriëen is het talent van de toekomst ook al tussen de renners uit te halen. Renners en rennertjes die in elke categorie een goed resultaat behalen zijn de talenten van de toekomst.

RTC Buitenlust uit Helmond heeft altijd de reputatie gehad om goede renners voort te brengen uit hun jeugdopleiding en ook nu was er tijdens het NK weer een Buitenlust renner die kampioen was geworden . Talent begint bij goede begeleiding in clubverband en bij het niet vroegtijdig opbranden van deze renners, door ze te veel wedstrijden te laten rijden. Een renner die momenteel weer hoge ogen gooit uit de Buitenlust stal is Wout Poels. Eerdere tijden met o.a. Leontien van Moorsel , Mirella van Melis , Sabrina Stultiëns en Mike Theunissen zijn bekende voorbeelden van de kwaliteit van de jeugd van de Helmondse club.

Mooi aan de jeugd categorie is dat ze vol overgave aan hun wedstrijd beginnen en de passie die van de jeugd afspat is een voorbeeld voor veel sporten. Lekker onbevangen jezelf helemaal leeg rijden en zien waar je staat na de wedstrijd. Maar er zijn ook jonge talenten die al heel berekenend rijden en zo hun overwinningen binnen halen.

RTC Buitenlust bedankt iedereen voor de medewerking. We bedanken ook de jury dat wij een camera op een fiets van een jeugdrenner uit categorie 5 mochten bevestigen. Deze beelden vanop de fietscamera komen later ook online via www.offroadbiking.eu

Jan van Dijk