Even een schets van de ambities van een jonge Belgische talentvolle BMX-er Joffrey Wouters

Even een schets van de ambities van een jonge Belgische talentvolle BMX-er Joffrey Wouters

Joffrey Wouters, een 15 jarige jongeman uit Hulshout is zeer talentvol in toch wel een sterk groeiende sport namelijk BMX. Dus zeker eens de moeite om naar zijn verhaal te luisteren.
“ Ik ben begonnen in 2002 op 6 jarige leeftijd met BMX, ik kon juist fietsen en deed dat heel graag. De nonkel van mijn pa ( Luc Wouters, BMX speaker ) was toen voorzitter van de BMX club in Keerbergen en zo is het dat ik in de sport belandt ben. In de loop van de jaren werd ik technisch en fysisch heel sterk in het BMX en dat resulteerde al 4x op rij ( 2007, 2008, 2009 en 2010 ) in een Belgische titel. En ik zal er alles aan doen om mijn titel te verdedigen en hopelijk ook te verlengen. In 2010 was er toch een mooie beloning voor al mijn inspanningen, ik werd namelijk 3de op de eindronde van het Europees kampioenschap in Sandnes ( N ) bij de boys 14 jaar. Ik train bijna alle dagen en dan vooral op de parcours van Zolder en Massenhoven. Er is niet alleen de BMX training op de fiets maar ook fitness. Ik train volgens een schema dat ik krijg van het nationaal team sinds woensdag onder leiding van Chris Jacobs en voordien door Ellen Bollansée. Mijn ambities zijn het BK ( Massenhoven ) winnen, een podiumplaats op het EK in Haaksbergen ( NL ) en een finaleplaats op het WK in Kopenhagen ( DK ). Deze topwedstrijden zijn allemaal deze maand, dus ook best een zware lichamelijke en mentale periode. Ik wil met deze sport het hoogst mogelijk bereiken : Olympisch, Wereldkampioenschap, Supercross. Graag wil ik zo de sport in Belgie promoten.”

Joffrey, wij wensen je heel veel succes en hopen samen met jou dat je al je doelen en dromen kan verwezelijken.

Chantal Bensch met dank aan Joffrey Wouters.