Fabian Rabensteiner en Natalia Fischer nieuwe Europese kampioenen marathon

Fabian Rabensteiner en Natalia Fischer nieuwe Europese kampioenen marathon

In het Tsjechische Jablonné v Podjestedi hebben Fabian Rabensteiner bij de mannen en Natalia Fischer bij de vrouwen zich tot nieuwe Europese kampioenen in de marathon gekroond.

Fabian Rabensteiner, ploegmaat van Wout Alleman, versloeg in de 100 km de Pool Krzysztof Lukasik en thuisrijder Jaroslav Kulhavy. Zijn landgenoten Lubomir Petrus en Petr Vakoc werden respectievelijk vierde en vijfde. Onze landgenoten Frans Claes en Wout Alleman reden niet mee. Claes reed gisteren de Hero Dolomites in Zuid-Tirol waar hij vijfde eindigde. Wout Alleman is een tijdje out door het Epstein Bar virus. Hans Becking eindigde 17de.

Bij de vrouwen(90km) ging de titel naar Natalia Fischer voor Janina Wust en Claudia Peretti. Onze landgenotes Alice Pirard en Helena Plasschaert werden respectievelijk 17de en 23 ste.

Bij Masters 35-39 won de Let Lauris Purnins. Het zilver was voor onze landgenoot Michiel Van Aelbroeck en het brons voor Stijn Van Boxstael. De Duitser Sebastian Geimecke werd vierde en nog een landgenoot Nicolas De Grote vijfde.

Stijn Van Boxstael hoopte op meer vandaag, maar pakte uiteindelijk toch mooi brons. ‘Tot 50km had ik een goed gevoel en zat ik in de kopgroep. Maar een 15tal km zonder drank gereden in de hitte eiste zijn tol en ik moest de rol lossen. Op het loodzware middenstuk van het parcours reed ik vooral op karakter. Maar dit loonde en ik kon nog een aantal renners remonteren waardoor ik uiteindelijk op een mooie 3de plaats terechtkwam. Stiekem had ik op beter gehoopt, maar uiteindelijk moet alles meezitten om een topresultaat te behalen en dit was vandaag niet het geval.

Foto’s: FB Stijn Van Boxstael en UEC