Sebastien Carabin en Joyce Vanderbeken winnen Raid des Hautes Fagnes in Malmedy

Sebastien Carabin en Joyce Vanderbeken winnen Raid des Hautes Fagnes in Malmedy

Sebastian Carabin heeft in de Raid des Hautes Fagnes in Malmedy de 95 km gewonnen. Joris Massaer werd tweede in algemene uitslag, maar won bij de masters 1. Simon Grégoire werd tweede bij de elite en derde algemeen. Bas Peters eindigde vierde algemeen en won bij de masters 2.

Deze moest ik winnen. Ik was misschien niet de sterkste vandaag. Maar ik heb volgehouden en alles gegeven. Het was fijn opnieuw deze marathon te rijden na het behalen van mijn laatste Belgische titel marathon in 2019 op dit parcours,’aldus Seba Carabin.

Bij de vrouwen trok Joyce Vanderbeken aan het langste eind. Kristien Achten werd tweede, Kim Van De Putte derde.

Joyce zette op haar Facebookpagina volgend commentaar: ‘Elke marathon is een avontuur. En na elke marathon heb ik mijn verhaal. Dit keer reed ik al in de startklim weg en begon zo aan enkele uren alleen rijden. Het ging goed, de klimmetjes werden goed verteerd. Ik moest na 20km even van de fiets omdat mijn ketting klem zat tussen mijn cassette en mijn frame. Na deze er rustig weer opgelegd te hebben kon ik weer verder. Ik heb vandaag kilometers over boomwortels en losse keien en stenen gereden wat na een tijd niet leuk meer was. Het was een beetje teveel van het goeie. Mijn rug begon ook op te spelen en ik telde de kilometers af. Op 15 km van de aankomst reed ik dan ook nog lek achteraan. Gelukkig had ik goed opgelet in de les fietstechniek van meester Gino en kon ik dit zelf oplossen. Op nog 5km te gaan kwam ik ontzettend kort bij de finish, maar moest ik nog een “klein” toerke doen.Godzijdank wist ik niet wat een klimwerk er in die laatste lus nog wachtte. Moe maar heel tevreden kwam ik zegevierend over de finish. Maar de komende dagen wil ik toch even geen boomwortels meer zien.’

Alle uitslagen:

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.acn-timing.com%2F%3Flng%3DFR%26fbclid%3DIwAR3gDMBqGw7UuZ-csevKnAr3hxO0zArvx33MNpwKlDDnN-JjqGPFO12PaDw%23%2Fevents%2F2154080717769752%2Fctx%2F20220619_rdhf%2Fcms%2FCAP&h=AT1BAYVAidInTQMNaAUcrC-UVuezxZKyvtVdE226hhO5fdSY5nUs6BUbJWVYOMh5jtQv47Iz_rIfzruagWhq6ycPQQDAPMYT8t5lojDjsG6m4jAXCFpZYJ9IyjfezrzB3WSeOPNGT71FTTCl5tZUso-xEQ&tn=-UK-R&c[0]=AT3lLfF5gjkAZOPu_MzfJuW2k3hr_r78ufP6IsMad1bYcJ6iDYomQkAcgeTbQOvlNIMKVyoOz9olpjMITKvTsoSzoDuHctruwNKoHahOPloX58OJUH_pMb7rFNryguBAGkeEUVHmNtQWweEVHZhNxZTieHXVvVZ-d9f66kl0D5WyzhS0pWGOAg

Bron en foto: FB Sebastien Carabin en Joyce Vanderbeken, Christophe Bortels