Fabrice Mels en Githa Michiels verlengen Belgische titel eliminatior

Fabrice Mels en Githa Michiels verlengen Belgische titel eliminatior

ava

Fabrice Mels(Salcano) mag een jaar langer zijn tricoloretrui dragen als Belgisch kampioen Eliminator. Op en rond de Grote Markt van Antwerpen was hij sneller dan Jonas De Backer en Robby De Bock.  Ook Githa Michiels(Toka Print) reed vlotjes naar het tweede goud in de XCE. Zij versloeg met voorsprong Petra Mermans en Kristien Nelen.

In de eerste halve finale plaatste Fabrice Mels zich vlot voor de finale. Ook Davy Huygens deed dat en voor de derde finaleplaats kwam na de fotofinish Jorgen Flion uit de bus.

Robby De Bock was dan de beste in de tweede halve finale voor Patrick Gaudy en Jonas De Backer.

Een finale dus met deze zes geplaatste renners.  Mels nam een snelle start en gaf die niet meer af. Voor zilver en brons werd het veel spannender.  Jonas De Backer was vierduizendste(!) van eens seconde sneller dan De Bock.

Fabrice Mels was verrast. ‘Ik had dit niet verwacht. Na de vorige twee WB-manches met veel pech en de nodige ongelukken zat ik met de nodige twijfels. Vandaag maakte ik geen enkel foutje en da zie je dat alles naar wens verloopt. De concurrentie was vandaag bovendien niet min, ook al kende Kevin (Panhuyzen,nvdr.) pech. Hem schatte ik hoog in. Jammer ook dat Kevin Van Hoovels forfait diende te geven, want met nog iets meer concurrentie was dit zo veel mooier geweest. Mijn doelen dit jaar zijn de WB-manche in Val di Sole en het WK XCE. Al moet ik me voor dit laatste nog weten te kwalificeren. Dit zal niet makkelijk zijn want ik moet me nog tweemaal plaatsen voor de grote finale. Ik hoop dan ook enigszins op een wildcard. Dat ik vandaag ook nog de UCI-wedstrijd op mijn naam schrijf vormt de kers op de taart. Federspiel en Eyring zijn twee sterke renners, die ik vandaag de baas bleef. Toen ik zag dat Eyring opnieuw naderde zette ik op het volgende technische stuk alles op alles en liep zo terug uit. Met vertrouwen zak ik nu af naar Val di Sole, waar ik van pech gespaard hoop te kunnen blijven’.


Githa Michiels er een solorace van en klopte met sprekend gemak Petra Mermans en Kristien Nelen.

Githa Michiels pakte met sprekend gemak haar tweede titel. ‘Vooraf was ik best zenuwachtig. Ik wou natuurlijk graag mijn titel verlengen, maar dit is toch wel een moeilijke discipline. Ieder foutje wordt immers direct afgestraft. Ik ging goed van start en hing na de brug al in eerste positie. Vanaf dat moment kwam het er op aan geen fouten meer te maken. Ik ben rustig gebleven, waarna de titel een feit was. Ik ben wel wat ontstemd over mijn tweede wedstrijd in de UCI Eliminator. Ik had vooraf een tijdrit gereden en een goeie tijd gereden.  Maar daar werd bij de start plots geen rekening meer mee gehouden. Bij de start was er veel gedrum en dat is echt niets voor mij. Na het behalen van die tweede titel was de druk er wel af voor mij en ben ik ook niet meer voluit gegaan,’ vertelde Githa na afloop.

Petra Mermans was gelukkig met haar zilver. ‘Ik had dit nog nooit gedaan. Maar het was plezant. Voor mij liep het mis na de eerste bocht. Githa kwam naar binnen en ik moest inhouden. Ik was nochtans tweede in de waterbak, maar ik kwam toch te kort. Snelle wedstrijden liggen me anders wel,lachte Petra.

Ook voor Kristien Nelen was het brons best in orde. ‘Ik heb wel weinig wedstrijdritme kunnen opdoen. Er zijn veel wedstrijden afgelast. Maar ik reed wel wat endurowedstrijden en ik had gehoopt dat het zou helpen voor dit soort wedstrijden. Maar dat is blijkbaar niet zo,’ zei Kristien.