Fabrice Mels wint laatste manche City Mountainbike in Gent

Fabrice Mels wint laatste manche City Mountainbike in Gent

ava

Fabrice Mels heeft de laatste manche van de City Mountainbike in Gent gewonnen.  De Belgische kampioen klopte de Duitser Andy Eyring en de Nederlander Jeroen Van Eck

Geen van de favorieten liet zich in de reeksen verrassen. Zowel Mels, Eyring, Van Eck als Ebert wonnen elk hun kwartfinale. Samen met Niels Vanpol, Lennard De Rooy, Arnaud Hoyaux en Eli Smeyers mochten ze zich opmaken voor de halve finales.

In de eerste halve finale trok Mels samen met Van Eck makkelijk het laken naar zich toe. Tegen Ebert en Eyring waren ook Smeyers en Hoyaux niet opgewassen in halve finale nummer twee.

In de grote finale ging Ebert er als een speer van door, maar tegen een ontketende Mels maakte de Nederlander in de tweede ronde geen schijn van kans. Mels nam het commando over en stormde resoluut af op wat na Antwerpen, Rotterdam, Roosendaal en Kortrijk zijn vijfde dagzege zou worden in dit regelmatigheidscriterium van stadsmountainbikeraces.

Ebert probeerde nog even om Eyring het leven zuur te maken door in het begin van de tweede ronde op ‘professionele’ wijze de deur dicht te doen. De Duitser liet echter niet begaan en sleepte alsnog een tweede plaats uit de brand. Ebert, bij aanvang van de wedstrijd nog leider in de tussenstand, diende nog zijn landgenoot Van Eck voor zich te dulden en eindigde zo als vierde en laatste.

Met vijf zeges op een totaal van zes manches kroonde Fabrice Mels zich meer dan verdiend tot eindwinnaar van City Mountainbike 2013. De Oost-Vlaming mag zich meteen opmaken voor een trip naar Brazilië, wanneer City Mountainbike volgend jaar op tournee gaat in het land dat in 2016 het decor vormt voor de Olympische Spelen. Eyring eindigde als tweede, Van Eck bezette rang drie in de eindstand.

In de overige categorieën gingen Didi De Vries (dames), Eli Smeyers (funklasse), Niels Vanpol (juniores), Andy Standaert (masters 1), Ronny Geerts (masters 2) en Vincent Van den Perre (nieuwelingen) met de dagzege aan de haal. Na een zoveelste zege kroonden diezelfde Smeyers, Standaert, Geerts en Van de Perre zich tot eindwinnaar in hun categorie. Hetzelfde gold voor Laura Turpijn voor wie een tweede plaats vandaag voldoende was om met de eindzege bij de dames aan de haal te gaan.

 Reacties

Fabrice Mels: ‘Andy Eyring maakte het me absoluut niet makkelijk. Beiden haalden we ons voordeel uit de ‘whoops’ die we al springende konden nemen. Zo wisten we met de overige twee het verschil te maken op dit snelle parcours. Toen ik als eerste aan de ‘zig-zagstukken ‘ begon wist ik dat de zege een feit was. Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken, ook al was mijn voorsprong beperkt. Vijf zeges op vijf deelnames, een mooie revanche voor het WK dat door één stom foutje de mist in ging’.

Andy Eyring: ‘Het was een zeer spannende wedstrijd. Ik kende opnieuw geen al te beste start en slaagde er maar moeilijk in om voorbij te steken. Het niveau was zeer hoog, ik ben dan ook maar al te blij dat ik hier een tweede plaats heb behaald. Toen Dennis probeerde de deur dicht te doen schreeuwde ik het uit. Ik kon hem gelukkig nipt voor blijven. Natuurlijk had ik hier graag de eindzege behaald, maar tegen een sterke Mels was alweer weinig in te brengen. Volgend jaar hoop ik hem wel te kunnen verslaan’.

Jeroen Van Eck. ‘Een derde plaats was vandaag het hoogst haalbare. Zowel Fabrice als Andy waren heel erg sterk. Fysiek kwam ik weliswaar in hun buurt, maar op de technische stukken diende in mijn meerdere te erkennen. Op het wasbord diende ik telkens een paar meter te laten en die kloof kreeg ik niet meer gedicht. Dit was een heel mooie finale, eentje die alle voorgaande manches mooi samenvatte. Een sterke Mels is absoluut de verdiende eindwinnaar’.

Dennis Ebert: ‘Ik kende een prima start en wist de anderen lange tijd af te houden. De ‘whoops’ nam ik langs de zijkant, maar toen Mels nadere tot op een meter wist ik dat het over en out was. Ongeloofkijk hoe Fabrice die bulten neemt. Hij springt er gewoon over en dat vind ik echt schitterend. Ik probeerde dan maar mijn tweede plaats vast te houden en nam behoorlijk wat risico’s toen ik Eyring voelde komen. Uiteindelijk werd een vierde plaats mijn deel, positie waar ik gezien de sterkte van het deelnemersveld vrede kan mee nemen’. 

Grote finale

 

1. Fabrice MELS (Bel)

2. Andy EYRING (Dui)

3. Jeroen VAN ECK (Ned)

4. Dennis EBERT (Ned)

 

Kleine finale

5. Eli SMEYERS (Bel)

6. Lennard DE ROOY (Bel)

7. Arnaud HOYAUX (bel)

8. NielsVANPOL(Bel)

Uitslagenhttp://startracking.be/Event/ResultsList/68?live=True#