Tom Van Ingelgom naar Granville 650B Factory Team

Tom Van Ingelgom naar Granville 650B Factory Team

De 15-jarige Tom Van Ingelgom, één van de beloftevolle mountainbikers bij de eerstejaars nieuwelingen, rijdt vanaf volgend seizoen voor het Granville 650B Factory Team.  Hij werkt al jaren samen met MTBcoach.be die ook de sportieve leiding voor zijn rekening neemt in het fabrieksteam van de Belgische fietsenfabrikant uit Kortenberg.

De overstap van La Bicycletta naar het team van manager Pascal Loquet was een logische keuze voor Tom: ‘In dit team wordt er écht op lange termijn gewerkt.  Dat vinden ik en mijn ouders één van de sterkste punten van dit team: samen werken naar de toekomst en niet te veel focus op de resultaten van vandaag. En teamcoach Maarten Gybels ken ik al lang. Toen ik nog de verplichte wieleropleidingen van WBV moest volgen was dat ook al bij hem.  Het klikte meteen en ik wist toen al dat ik naar zijn team zou overstappen als ik er de kans toe kreeg.  Het voorbije seizoen mocht ik al eens een paar keer mee op teamstage in het C3T trainingcenter in Transinne.  Ik heb me daar zeer goed geamuseerd en voelde me goed in de groep.  En ik kijk zeker uit naar de buitenlandse teamstage,’ vertelt Tom over zijn nakende transfer. ‘Langs deze weg wil ik La Bicycletta bedanken voor de goede samenwerking, de toffe tijden en de goede sfeer,’ besluit Tom.

Ook teamcoach Maarten Gybels ziet zijn poulain graag komen naar het team. ‘Wij volgen Tom al vanaf zijn eerste stappen in het mountainbike.  Zijn klasse viel meteen op, maar vooral zijn attitude op en naast de omloop heeft ons snel overtuigd.  De gesprekken dateren al van vorig jaar, maar toen respecteerden we de mondelinge afspraken met zijn huidig team.  Tom werd dit seizoen al door mij aangestuurd zodat hij volgend seizoen geen aanpassingsproblemen zal kennen met onze werkwijze.’ 

Palmares Tom Van Ingelgom:

Dagzeges: 8 (2010); 16 (2011); 16 (2012)
Belgisch kampioen: 2011, 2012
Vlaams kampioen: 2011, 2012
Provinciaal kampioen: 2010, 2011, 2012, 2013
Sportlaureaat gemeente Zemst: 2012, 2013

Bron: PM