FC 1 Gent 22 maart 2015 Winst voor Ghinio Vandeweyer bij de elites men en Joni Vangoidsenhoven bij de girls 15+

FC 1 Gent 22 maart 2015 Winst voor Ghinio Vandeweyer bij de elites men en Joni Vangoidsenhoven bij de girls 15+

De kou trotserend zakten heel wat rijders af naar het circuit bij het Merckx complex in Gent. Bij de elites men ging de overwinning naar Ghinio Vandeweyer en bij de girls 15+ ging de overwinning naar Joni Vangoidsenhoven.

Bellens Yari 5

Heel wat rijders vonden de weg naar de Blaarmeersen in Gent om daar hun eerste kennismaking van het nieuwe seizoen te maken. Voor de wielerbond was het uur van de waarheid. Er waren wat problemen met het computerprogramma waardoor de rijders van 11 jaar werden doorgeschoven naar block II.

Bij de boys 5-6 jaar kregen we een mooi strijd tussen Mats De ridder – Jitse Bullen – Matiz Geen. In deze volgorde maaiden ze het ganse parcours af en nam Mats De ridder de eerste overwinning mee huiswaarts.

Bij de boys van zeven jaar was het Jenthe Oeyen die over de beste papieren beschikte. Hij kon Jaro Spooren en Brent Van de Walle achter zich houden en kon met een goed gevoel richting huis keren. Jaro Spooren kon ook Brent Van de Walle nog achter zich houden en legde beslag op de tweede plaats.

Vandewalle Brent 1

Bij de boys van 8 jaar kregen we een overwinning te noteren voor Iljo Lenssen maar na afloop van de wedstrijd werd deze gediskwalificeerd omdat hij over de witte lijn zou gegaan hebben. Hij werd naar de 8e plaats verschoven. Een teleurstelling alom bij deze rijder. Hierdoor ging de winst naar Dries Brouns. Seppe Vanhout werd tweede en de derde plaats ging naar Joppe Moris.

Gianni Terryn reed heel vlot over de track in Gent. Maar in manche een kwam hij ten val en moest hij achtervolgen. Toch wist hij zich alsnog te kwalificeren voor de finale. En dat hadden zijn tegenstanders geweten. Hij ging voor winst en pakte ook de winst. De tweede plaats was voor Stef Lippens. Senne Verelst en Axel Van Den Broek streden voor de derde plaats. Senne kwam als eerste de laatste rechte lijn in en nam zo de derde plaats in beslag.

Tjörven Mertens ging voor winst op zijn trainingsparcours en dat moesten de andere tegenstanders laten gebeuren. Als een vis in het water vloog hij over de track heen. Nam de winst en de titel van Oost Vlaams Kampioen mee huiswaarts. Viggo Van Neste reed een mooie finale en kon Dries Brouns achter zich houden.

IMG_0216

De eerste wedstrijd van Kjelle Poets bij de jongens van 11 jaar. Ze drukte onmiddellijk haar stempel op de wedstrijd en won met gemak de drie reeksen. De jongens waren gewaarschuwd. Een mindere start in de finale deed haar een remonte maken waardoor zij nog kon opschuiven naar de derde plaats. Jorrit Maes en Jools Melis vochten onder hun tweetjes voor de eindwinst. De laatste rechte lijn naar de finish daar moest het gebeuren maar Jorrit Maes hield elke aanval af en nam zo de eerste overwinning mee naar huis.

Dees Dewitte kende het parcours in Gent als zijn broekzak. Dat was te merken : in zijn reeksen kon hij vlot iedereen uit het wiel rijden en de finale was het niet anders. Met gemak reed hij van zijn concurrenten weg. De tweede plaats was voor Wannes Marien en de derde plaats ging naar Gebbe Sauvillers.

Jarne Serneels pakte de winst bij de boys 13 jaar. Hij kon Thomas Jamar en Gianluca Pollefliet (thuisrijder) achter zich houden. Gianluca pakte wel de titel van Oost Vlaams Kampioen.

Bij de boys 14 jaar kregen we een strijd tussen Jef Serneels – Rob Dens en Yenten Meiresonne. Deze heren waren gemakkelijk door hun reeksen gekomen en hadden nog wat reserve over voor de finale. Het werd spannend tot aan de meet. Het voordeel in Gent was voor Jef Serneels. Robbedoes Dens kon de aanval van Yenten Meiresonne nog afhouden en daarmee was plek twee voor hem.

bij de boys 15-16 jaar kwamen de kleppers samen in de finale. Iedereen was gebrand op zijn eerste overwinning. Maar in Gent drukte Nick Vandeput zijn stempel op de wedstrijd. Hij ging als een speer ervan door en niemand kon hem gaan terug halen. Brett Jacobs werd tweede voor Elias Verbinnen.

Bij de boys 19+ ging de overwinning en de tweede plaats naar de rijders van Frits BMX. Winst voor Stijn STrackx en Seppe Beijens met zijn tweede plaats. Niels Rubens die dit jaar opnieuw zijn fiets heeft genomen legde beslag op de derde plaats.

IMG_1420

Bij de junior Men kregen we een mooie strijd te zien tussen Björn Schoonvliet en Stef Van Mechelen. Ze waren aan elkaar gewaagd. Björn nam een kopstart en Stef moest in achervolging. Toch wachtte hij het juiste moment af om een aanval in te zetten. Op een paar meter voor de finish gebeurde het…. De winst ging naar Stef Van Mechelen – tweede plaats was voor Björn Schoonvliet en de derde plaats ging naar Stef Lauwers.

Negen elites men kwamen er aan de start van de eerste FC wedstrijd in Gent. Spanning en spektakel kregen de toeschouwers te zien. Ghinio Van De Weyer voelde zich goed en legde er van in het begin een hoog tempo op. De anderen probeerden zijn wiel te pakken maar de vogel was al gaan vliegen bij het uitkomen van de eerste bocht. Dan maar kijken naar de strijd voor de tweede plaats : Joffrey Wouters – Brecht Put en Michael Bogaerts gingen goed bij elkaar en onder hen zouden ze gaan uitmaken wie de tweede – derde en vierde plaats in beslag zouden nemen. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn hadden ze allemaal nog kansen. Maar het was uiteindelijk Joffrey Wouters die als tweede over de finish kwam voor Brecht Put en Michael Bogaerts.

Vier kleine meisjes aan de start van de eerste FC wedstrijd bij de girls 5-6 jaar. Zij trotseerden de koude en maakten er een mooie wedstrijd van. De winst was voor Nette Vermeiren. Hayleigh Anthoni werd tweede en Anouck Verweij moest tevreden nemen met de derde plaats. Ze was ten val gekomen en mistte daarmee de aansluiting vooraan.

Miss Julie Vranken drukte haar stempel op de finale bij de girls 7-8 jaar. Van bij het begin legde zij er een strak tempo op en de anderen moesten proberen haar wiel te pakken. Sanne Lumbeeck slaagde er het beste in en nam daardoor de tweede plaats in. Maxime Breugelmans kwam als derde over de finish.

IMG_0011

Er stond geen maat op Roxanne De Kegel bij de Girls 9-10 jaar. Vlot door de reeksen en dan geen stress bij de aanvang van de finale wat voor haar het voordeel opleverde. Achter haar kwam Donna Mielczarek als tweede over de finish en de derde plaats ging naar Billy Goossens.

Zoe Schaerlaeken – Aiko Gommers – Thessa Van Saen en Nette Coppens maakten er een mooie finale van bij de girls 11-12 jaar. Het bleef dicht bij elkaar hangen tot de laatste rechte lijn. Daar trapte Zoe even door en de rest kreeg het nakijken. Aiko Gommers werd tweede en Thessa Van Saen werd derde.

Yellise Van Den Broeck pakte een kopstart gevolgd door Tessa Zwaenenpoel en Laura Driesen. Onder hun drietjes zouden zij gaan uitmaken wie er de eerste winst pakten in Gent. Eerstgenoemde voelde zich enorm op haar gemak en liet de anderen het nakijken. Laura Driesen probeerde Tessa nog aan te vallen maar ze kwam te laat.

Jone Van Goidsenhoven reed als enige Elites Women bij de Girls 15+ en dat was eraan te merken. Ze nam een prachtige start en liet de anderen achter zich. Marie Hossay probeerde om er naartoe te rijden maar ze moest tevreden zijn met een tweede plaats. Bo Steurs die een goede indruk naliet werd derde.

Stijn Strackx bewees ook dat hij goed overweg kon met zijn Cruiser fiets. Bij de cruisers -30 jaar nam hij de winst voor Dennis Steemans. De derde plaats ging naar Brent Vanhoof.

Bij de cruisers 30+ kregen we een mooie start te zien van Gorden Martin – Tonny Strobbe – Nico Schroyen. Laatst genoemde kwam in de moeilijkheden bij het liften van de laatste berg op het eerste stuk waardoor hij tegen de grond kwam en zijn finale zag overgaan. Hij moest tevreden zijn met een achtste plaats. Vooraan werd er niet gewacht. Gorden ging vlot over de heuvels heen en pakte daarmee de titel van Oost Vlaams Kampioen en de eerste overwinning in de Flanderscup.

IMG_7730

Bij de Cruisers Girls kregen we heel wat nieuwe rijdsters aan de start. Het gaf een mooi beeld aan deze categorie. Vooraan was het Lisse Hermans die het mooie weer maakte. Lieze Crauwels had een matige wedstrijd gereden maar in de finale toonde zij haar kunnen en eindigde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Chiara Mondelaers.

Volgende week zakt de hele caravaan richting Ranst af. Daar krijgen we de eerste wedstrijd van de topcompetitie onder de wielen geschoven. Voor de rijders boven de twaalf jaar de eerste ronde om zich te kunnen selecteren voor het Wereldkampioenschap in Zolder dit jaar.

Via onderstaande links kan je de foto’s bekijken die gemaakt zijn tijdens de Flandercup wedstrijd in Gent.

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6129379480846840673

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6129381256320190465

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6129383384790796769

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6129382426543663569