Feestelijke afsluiting met IKO Enertherm

Feestelijke afsluiting met IKO Enertherm

In de gebouwen van hoofdsponsor IKO Enertherm in Antwerpen werd dinsdag geklonken op een geweldig seizoen. “Een echt grand cru-seizoen”, glunderde Dirk Theuns, algemeen directeur van IKO. De teller bleef na de slotwedstrijd in Oostmalle stilstaan op maar liefst 87 overwinningen. Onze Belgische zegekoningin Sanne mocht 20 keer juichen, Jens nam 19 van de 38 juniorenoverwinningen voor zijn rekening en de nieuwelingen verzamelden 29 ruikers. Binnen het totaal van die 87 zeges werden ook nog eens zeven kampioenschapstruien veroverd. Jens snelde naar de wereldtitel, de Europese titel en de Nederlandse titel. Sanne werd op haar beurt Europees en Belgisch kampioene en ook junior Jappe en nieuweling Arno gingen met de Belgische titel aan de haal. Daarnaast werden Ryan (Limburg), Jappe (Antwerpen), Arno (Antwerpen) en Jonas (Oost-Vlaanderen) ook nog eens provinciaal kampioen. “We zijn dit seizoen allemaal getuige geweest van een ijzersterk collectief. De letters van ‘team’ staan voor Together Everybody Achieves More en die slogan heeft de ploeg dit seizoen alle eer aangedaan”, aldus Theuns.

In de strijd om de meeste zeges binnen de ploeg maakten Sanne en Jens er een spannende strijd van. Voor de laatste cross in Oostmalle had Jens 18 zeges en Sanne 19. “Jens probeerde me vooraf nog wat te jennen, maar toen was ik er nog meer op gebrand om het niet meer uit handen te geven”, knipoogde Sanne. “Jammer dat het niet gelukt is”, lacht Jens. “Het was leuk om op het einde nog een beetje dollen. Ik daagde haar uit via Twitter.” Voor de wereldkampioen uit Fluitenberg wacht volgend seizoen als eerstejaarsbelofte een nieuwe uitdaging. “Maar een overgangsjaar mag het niet worden. Ik wil meteen mijn zegje doen.” Ook Jappe, goed voor negen zeges het voorbije seizoen, stapt over naar de beloften en is ambitieus. “Samen met Jens wil ik volgend jaar vooraan meespelen”, klinkt het. “Ik verwacht dat Eli Iserbyt erbovenuit steekt, maar daarachter is alles mogelijk.”

Ploegleider Adrie blikt uiteraard tevreden terug op het voorbije seizoen. “Dat Jens en Jappe zouden scoren bij de junioren, had ik wel verwacht. Al was het seizoen van Jens wel erg uitzonderlijk. Hij is helemaal klaar voor de overstap naar de beloften. Maar ook de prestaties van Toon mogen gezien worden. Hij heeft als eerstejaarsjunior grote stappen gezet. Bij de nieuwelingen plukten we dit seizoen de vruchten van onze goeie scouting op jonge leeftijd. Daar schenken we sinds enkele jaren extra aandacht aan. Zo was Jens twee jaar geleden een tip van Mathieu. We zochten versterking en Mathieu zei: ‘Neem Jens maar.’ Met Ryan hebben we voorlopig maar één nieuweling op de lijst voor de start van het seizoen in september, maar we houden natuurlijk onze ogen open.”

Foto: IKO Enertherm

Bron : IKO Enertherm

Publicatie : Nancy Aerts