Fem Van Empel pakt haar eerste Europese titel bij de dames elites in Namen

Fem Van Empel pakt haar eerste Europese titel bij de dames elites in Namen

Het was uitkijken naar de prestaties van Fem van Empel bij de elites dames. Maar zoals we weten is de 20 jarige Nederlanse vrouw goed op dreef en dat liet ze in Namen ook zien. Zonder problemen reed zij naar haar eerste Europese titel toe. De tweede plaats was voor Alvarado die een sterke wedstrijd reed. Kata Vas werd mooi derde op haar nog jeugdige leeftijd.

Dat Fem van Empel één van de topfavorieten zou zijn daar twijfelde niemand meer aan. De Nederlandse dame heeft al in de voorgaande weken laten zien dat zij haar vrouwtje kan staan tussen de grote namen. In Namen zou zij ook wel eens laten zien hoe goed ze wel was. Maar in de beginfase kreeg zij af te rekenen met pech. Maar door haar behendigheid zette zij die achterstand snel weer recht op de schuine kant.

Fem van Empel bleef in de hele wedstrijd rustig haar ding doen en ook de materiaalpech waarmee ze af te rekenen kreeg in de tweede ronde brachten haar niet van haar stuk. In geen tijd reed zij telkens de achterstand dicht en kon ze weer de wedstrijd in handen nemen. Alvarado was de enige die wat weerwerk kon bieden maar het was duidelijk dat Fem van Empel de betere was op de schuine kant. Dat deed haar vleugels krijgen en zo kon zij met een mooie trui weer naar huis keren

Ceylin del Carmen Alvarado bleef in haar kansen geloven en bleef strijden tot de eindstreep. Ze werd knap tweede en was heel aangedaan na de finish. Ze kon het maar moeilijk geloven dat zij diegene was die het Fem probeerde moeilijk te maken.

De derde plaats was voor de jonge telg Vas.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf