Puck Pieterse is de nieuwe Europese kampioen bij de beloften dames

Puck Pieterse is de nieuwe Europese kampioen bij de beloften dames

De Nederlandse dames waren torenhoog favoriet in deze wedstrijd. Puck Pieterse de regerende wereldkampioene bij de beloften maakte haar favorietenrol waar. Line Burquier (Fra) maakte de tweede plaats voor haar en Shirin Van Anrooij reed een voortreffelijke wedstrijd en werd knap derde.

Dat de Nederlandse dames er alles aan gingen doen om ook bij de beloften dames het laken naar zich toe te halen was al meteen duidelijk. De Wereldkampioene Puck Pieterse trok meteen alle registers open en reed al van bij de eerste ronde weg van haar concurrenten. Alleen tegenslag kon haar nog van deze titel houden.

Het was Zoë Backstedt die wat weerwerk bood maar door een valpartij in de schuine kant moest zij de wereldkampioene laten gaan. Shirin Van Anrooij die niet goed van start was gegaan moest meteen in de achtervolging gaan en zag hoe de wereldkampioene wegreed. Het was voor haar niks meer dan maar achtervolgen en hopen op het feit dat ze geen fouten of materiaalpech zou krijgen.

Shirin Van Anrooij liet zien dat zij één van de betere klimsters was binnen deze groep renners maar in het technische gedeelte moest zij altijd wat van haar voorsprong prijs geven. De derde plaats was voor haar het hoogst haalbare.

Wie wel een sterke wedstrijd uit haar benen haalde was de Franse Line Burquier. Zij deelde haar wedstrijd vrij goed in en kreeg geen materiaalpech waardoor zij de tweede plaats stevig in handen kon houden.

Met een wheelie bekroonde Puck Pieterse haar Europese titel. Achteraf was zij zeer blij met haar overwinning.

Uitslag EK veldrijden (beloften vrouwen)

  naamresultaat
1Puck Pietersein 49’03”
2Line Burquier (Fra)op 50″
3Shirin Van Anrooij1’27”
4Marie Schreiber (Lux)1’46”
5Zoe Backstedt (GBr)1’53”
6Amandine Fouquenet2’39”
7Leonie Bentveld (Ned)2’50”
8Kristyna Zemanova (Tsj)3’27”
9Lauriane Duraffourg4’08”
10Olivia Onesti (Fra)4’31”

bron : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf