Fem Van Empel wint de laatste wereldbekermanche in Benidorm.

Fem Van Empel wint de laatste wereldbekermanche in Benidorm.

De wereldbeker in Benidorm was er eentje voor Fem Van Empel. In een spannende finale versloeg ze Puck Pieterse en Shirin Van Anrooij werd knap derde.

Op het snelle parcours pakte Fem Van Empel de kopstart voor haar concurrente Puck Pieterse en Marie Schreiber. De rest volgden op een lang lint. Op het einde van de eerste ronde kon Shirin Van Anrooij haar aansluiting vinden bij de koplopers Van Empel, Pieterse, Schreiber. De Italiaanse Kampioene Silvia Persico had een goede start genomen en zocht haar weg ook voorwaarts. Ze kon de aansluiting maken bij de kopgroep.

Het was elk om beurt die de groep leidde tot Pieterse door al te veel risico te nemen weg gleed in de tweede ronde. Doch ze panikeerde niet en kon mooi na enkele meters terug aansluiting vinden.

Het werd een spannende wedstrijd maar telkens er voorin een versnelling werd geplaatst werden Persico en Van Anrooij telkens op de rekker gereden. Achter deze groep was het vooral Annemarie Worst die haar wedstrijd naar de hand wou zetten in vijfde positie. Lucinda Brand en Zoe Backstedt konden haar niet bijbenen.

Het was dus uitkijken naar de laatste ronden om te zien wie de wedstrijd naar haar hand zou zetten. Het waren vooral Pieterse en Van Empel die elkaar naar een hoger niveau haalden. Voor Van Anrooij leek het allemaal een beetje te snel gaan. Zij werd mooi derde.

Op de lange asfalt plaatste Van Empel een versnelling en Puck Pieterse moest er alles aan doen om haar versnelling te volgen maar het lukte haar niet. Van Empel kon zo naar de finish rijden en de winst naar haar hand zetten. Tweede plaats voor Puck Pieterse en derde Shirin Van Anrooij.

1 VAN EMPEL FemTeam Jumbo-Visma52:47
2 PIETERSE PuckAlpecin – Deceuninck0:03
3 VAN ANROOIJ ShirinBaloise Trek Lions0:13
4 PERSICO SilviaFAS Airport Services0:21
5 BRAND LucindaBaloise Trek Lions0:53
6 WORST Annemarie7770:55
7 BACKSTEDT ZoeEF Education-TIBCO-SVB1:18
8 BURQUIER Line1:33
9 ROCHETTE Maghalie1:50
10 CLAUZEL HélèneAS Bike Racing1:52

Bron : Nancy Aerts

Foto : Luc Wilms