Mathieu Van der Poel is de beste op de wereldbeker in Benidorm

Mathieu Van der Poel is de beste op de wereldbeker in Benidorm

Mathieu Van der Poel toont zich de betere tijdens de wereldbekermanche in Benidorm. Wout Van Aert werd verslagen in de spurt met twee. Eli Iserbyt werd derde maar de winst in de wereldbeker is voor Laurens Sweeck.

foto van de ploeg

Het was uitkijken naar de twee tenoren in Benidorm namelijk Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel. Op de korte startstrook gooide Mathieu Van der Poel meteen het been in het hondenhok. Hij dook als eerste het veld in en de anderen werden meteen wakker geschud. Het werd allemaal op een lang lint getrokken. Wout Van Aert kwam als tiende door. In de technische passage van het parcours namelijk in het bos waar heel wat stenen en grind lag nam Tom Pidcock het initiatief.

Het was Kevin Kuhn die meteen een antwoord klaar had en met de wereldkampioen een klein kloofje kreeg. Eli Iserbyt, Wout Van Aert en Laurens Sweeck kregen met Mathieu even een rustperiode. Maar lang duurde dit niet.

De Nederlander Mathieu Van der Poel reed in de tweede ronde het gaatje dicht en alles kwam terug samen.

foto van de ploeg

Met zes koplopers gingen ze de finale in.

Wout Van Aert wist dat hij het wiel van Mathieu moest kiezen in de zandstrook. Deze twee reden telkens vlot door de zandbak waar de anderen telkens een gaatje moesten laten en weer dichten. Het verschil werd niet gemaakt in deze zandpassage.

Dan maar doorschuiven naar de lange oplopende asvaltstrook waar de twee kemphanen hun vermogen konden uitspelen. In de zevende ronde probeerde Wout Van Aert om een koof te krijgen op Mathieu Van der Poel maar deze liet het niet gebeuren.

Het leek erop dat we een mooie finale gingen verkrijgen. Maar de twee topfavorieten lieten het tempo even zakken en zo kon Laurens Sweeck terug komen aansluiten. Ook Iserbyt was niet ver af.

In de technische strook probeerde Wout Van Aert terug naar de kop van de wedstrijd te komen maar Mathieu dook nog in een klein gaatje en kon op het gedeelte met de stenen doortrekken. Hierdoor kwamen Iserbyt en Laurens Sweeck opnieuw op een gaatje te zitten. Het werd een spurt tussen de twee grote namen. Maar helaas voor Wout Van Aert kon hij niet doorgaan in zijn sprint en kwam hij haast en val tegen de nadarafsluiting. Zo pakte Mathieu Van der Poel de overwinning in Benidorm.

De eindwinst in de Wereldbeker ging naar Laurens Sweeck.

We hadden geen Michael Vanthourenhout aan de start in Benidorm. Hij is de nacht van zaterdag op zondag ziek geworden en moest daarmee verstek laten.

RnkRiderTeamTime
1 VAN DER POEL MathieuAlpecin – Deceuninck1:00:00
2 VAN AERT WoutJumbo-Visma0:00
3 ISERBYT EliPauwels Sauzen – Bingoal0:09
4 SWEECK LaurensCrelan – Fristads0:20
5 PIDCOCK TomINEOS Grenadiers0:34
6 KUHN KevinTormans Cyclo Cross Team0:56
7 VAN DER HAAR LarsBaloise Trek Lions1:11
8 VANDEPUTTE NielsAlpecin – Deceuninck1:14
9 ORTS FelipeBurgos-BH1:17
10 KUYPERS GerbenProximus – AlphaMotorhomes – Doltcini CT1:2

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Luc Wilms