Fenomeen Jack Carthy wint wereldbeker Trial in Antwerpen

Fenomeen Jack Carthy wint wereldbeker Trial in Antwerpen

De 17-jarige Jack Carthy heeft de wereldbeker Trial in Antwerpen gewonnen. De Brit versloeg negenvoudig wereldkampioen Kenny Beleay en de eindwinnaar van de wereldbeker, de Fransman Gilles Coustelier. Wereldkampioen Vincent Hermance werd vierde. Gilles Coustelier werd eindwinnaar van de wereldbeker voor Vincent Hermance en Jack Carthy. Beleay nam enkel deel aan de wereldbeker in Antwerpen.

Belgisch kampioen Iciar Van Den Bergh kwam één puntje te kort om deel te nemen aan de finale van de wereldbeker Trial. Hij was dan ook erg ontgoocheld. Na de finale bleven er nog vier trialbikers over voor de superfinale. Dat waren niet de minste. Wereldkampioen Vincent Hermance, Kenny Beleay, Gilles Coustelier en Jack Carthy.

Beleay mocht als eerste aan de superfinale beginnen. Gesteund door een uitzinnig thuispubliek deed hij het uitstekend in de vier zones en verzamelde weinig strafpunten. Gilles Coustelier maakte dan wel veel fouten en zo was Beleay al zeker van minstens een derde plaats. Wereldkampioen Hermance faalde evenzeer in zijn proeven en zo schoof Beleay op naar de tweede plaats. Carthy had echter veel boni over en kon nog moeilijk van de dagzege gehouden worden. De Brit demonstreerde zijn talenten met veel verve en pakte zijn eerste wereldbekerzege bij de elite. Vorig jaar was hij in de wereldbeker in Aalter al goed voor de derde plaats. Van een fenomeen gesproken…