Niels Albert wint Soudalveldrit in Neerpelt

Niels Albert wint Soudalveldrit in Neerpelt

Niels Albert heeft de Soudalveldrit in Neerpelt gewonnen. De BKCP-Powerplusrenner nam in de laatste ronde een kleine voorsprong en klopte uiteindelijk wereldkampioen Sven Nys en zijn ploegmaat Philip Walsleben. Goed voor zijn tweede seizoenszege.

Op de snelle en compacte omloop aan het Dommelhof liepen de verschillen nooit hoog op. Eerst waren Bart Aernouts, Philipp Walsleben, Wout Van Aert, Pauwels en Meeusen de bedrijvigste in de aanval. Voortdurend wisselden de posities vooraan. Lars Van der Haar verspeelde zijn kansen op het podium na een val in de tweede ronde. Ook Aernouts viel en viel terug.

Halfkoers namen Kevin Pauwels en Tom Meeusen wat voorsprong. Belgisch kampioen Klaas Vantornout liet handig het gaatje vallen, zodat ploegmaat Pauwels een vrijgeleide kreeg. Maar dat was buiten een sterke Philipp Walsleben en Rob Peeters gerekend. Zij brachten de achtervolgers bij de leiders. Niels Albert kwam vanuit de achtergrond terug aansluiten. Samen met Nys, Aernouts, Meeusen en Walsleben vormden ze een kopgroepje.

Albert voelde zich in zijn sas op de technische omloop. Hij versnelde een beetje, sloeg een kloofje en kon dat behouden tot aan de aankomst. Met tien seconden voorsprong pakte hij zijn tweede zege van het seizoen. Wereldkampioen Sven Nys moest vrede nemen met de tweede plaats. Walsleben werd eerder verrassend derde. De vierde plaats was voor Pauwels voor Aernouts en Meeusen. Van der Haar eindigde zevende en Klaas Vantornout, Rob Peeters en Dieter Vanthourenhout vervolledigde de top tien.

Niels Albert reed een schitterende achtervolgingswedstrijd die hij met een zege beklonk. ‘Ik was zoals zo vaak slecht weg en had het geluk dat ik kon terugkomen. Het was een voordeel om een ploegmaat als Philipp mee vooraan te hebben. Op het einde was er een kleine aarzeling en daar heb ik optimaal van geprofiteerd. Je kon hier moeilijk inhalen. Ik heb het zeker niet cadeau gekregen vandaag,’aldus Albert.

Sven Nys had last van een lichte vermoeidheid te wijten aan zijn trip naar Amerika. ‘Ik voelde dat ik niet kon optrekken na een bocht. Iets wat ik normaal wel goed kan. Ik miste een beetje de frisheid. Maar dat probleem zal zich de komende dagen wel oplossen. Toch ben ik nog blij met de tweede plaats. Met een minimum aan energie heb ik die tweede plaats kunnen behalen. Dan win je zeker met een beetje meer kracht. Als de cross een half uur langer duurde, had ik zeker kansen gehad,’ vertelde de wereldkampioen.

Philipp Walsleben was blij na enkele mindere jaren er terug te staan.’Ik had vooraf gehoopt op het podium te staan en dat is gelukt. Dat is een bewijs van mijn goede conditie.’