Fidea GP Neerpelt is eerste internationale topwedstrijd

Fidea GP Neerpelt is eerste internationale topwedstrijd

ava

Zaterdag wordt in en rond het Dommelhof van Neerpelt de Fidea GP Neerpelt gereden. Het is meteen de eerste belangrijke internationale veldrit van het seizoen.

Het veldritseizoen is nog maar pril, maar toch krijgen we al dadelijk een topveldrit voorgeschoteld. De wedstrijd, tevens ook de wisselbeker Eric Vanderaerden, valt onder de Fidea Masters, een Golazo organisatie. Die brengt telkens een hele rits van veldrittoppers aan de start. Sven Nys en Kevin Pauwels bewezen al in Erpe-Mere klaar te zijn op de eerste afspraak van het seizoen. Blijkbaar heeft het mountainbiken de conditie van het duo nog wat aangescherpt.

Belgisch kampioen Niels Albert is nog op zoek naar het juiste competitieritme. Tom Meeusen kende pech en kon niet voluit zijn kansen verdedigen. En wat mogen we verwachten van Klaas Vantornout, Bart Aernouts, Gerben De Knegt en Philipp Walsleben en nog een aantal andere buitenlandse renners. Genoeg toppers aan de start om er een boeiende wedstrijd van te maken.

Bovendien is de start-en aankomststrook verlegd. Die ligt nu buiten het domein Dommelhof en dat verhoogt de kans op een sprint. Voor de rest is omloop nagenoeg hetzelfde gebleven met veel zand en interval. Een parcours dat het spektakel enkel maar ten goede kan komen.Ook de thuisblijvers komen aan hun trekken. Omwille van het WK op de weg bij de beloften wordt de wedstrijd van de elite en beloften om 14uur gereden en wordt rechtstreeks uitgezonden door Sporza. De nieuwelingen bijten om 11 uur de spits af. De junioren rijden om 12.45 uur. De vrouwen mogen omstreeks 15.30 u de veldrit afsluiten.

Erik Braeken