Flanderscup in Peer op 01 september 2013

Flanderscup in Peer op 01 september 2013

ava

Officieel de start van het nieuwe schooljaar maar voor dit jaar kregen we op 01 september 2013 de laatste wedstrijd meetellende voor het Flandercup kampioenschap 2013. Nog heel wat spannende reeksen kregen de toeschouwers te zien met als dagoverwinnaar Ghinio Van de Weyer bij de Junior Elites Men en Elke Van Hoof bij de Girls 15+.

 Voor vele van onze rijders was deze wedstrijd eentje om voor twee klassementen nog te strijden : het ene de titel van Limburgs Kampioen en het ander de winst in de flandercup. Dus veel stond op het spel bij het begin van deze wedstrijd.

Bij de cruisers Girls kregen we een zieke Angie Vandeput aan de start. Toch kon het haar niet deren om haar concurrenten op achterstand te fietsen en alsook de titel van Limburgse Kampioene mee naar Zonhoven te nemen. Debrock Kjenta en Lieze Crauwels deden er alles aan om het spoor van Angie te volgen en onder hun tweetjes betwisten zij de plaatsen twee en drie. Kjenta had op het parcours in Peer de meeste techniek onder de knie en dat resulteerde in een tweede plaats.

Bij de Cruisers -30 jaar kregen we een optreden van Martin Gorden. Nog last van zijn schouder maar toch de pijn verbijten om mee te dingen voor de dagoverwinning. Op een overtreffende wijze fietste hij naar de overwinning. Goovaerts Jordi voor het Bollanséé team werd de mooie tweede en Yergon Vaes ook uitkomende voor het Bollanséé team werd mooi derde.

Bij de Cruisers +30 jaar kregen we een goede start van Koen Vanduffel. Hij reed een voortreffelijke wedstrijd en in zijn kielszog nam hij Tonny Strobbe en Wesley Van Gastel mee. De mannen mochten onder hen uitmaken wie er één tot en met drie werden. De overwinning ging naar Koen Vanduffel voor Tonny Strobbe. Wesley was tevreden met zijn derde stek.

Alweer maar vijf rijders aan de start bij onze girls 5-6 jaar. Al weken achter elkaar lijkt Julie Vranken een maatje te sterk voor haar tegenstanders. Ook op het technische parcours in Peer kwam zij het beste uit het starthekke weg en fietste een vlekkeloos parcours. Achter haar kwam Kaylani Bartels mooi mee en dat leverde haar de titel van Limburgse Kampioene op. Sterre Van Gastel mocht net als haar papa op de derde plaats eindigen.

Roxanne De Kegel is ook al weken goed bezig bij onze girls 7-8 jaar. Ook onder de skipiste in Peer reed zij van start tot finish aan de leiding. Om zo de dagzege bij op haar naam te schrijven. Achter haar waren het Lisa Conings en Merel Van Gastel die streden om de dichte ereplaatsen. En opnieuw moesten ze bij de familie Van Gastel tevreden nemen met de derde plaats.

De wereldkampioene Kjelle Poets die afgelopen vrijdag door haar ouders – familie en sympathisanten getrakteerd werd op een verrassingsfeest bleef heel rustig onder dit hele gebeuren. Zij fietste op een voortreffelijke wijze naar de volgende titel op haar palmares. Zij werd in Peer de nieuwe Limburgse Kampioene gevolgd door Aiko Gommers uit Aarschot en Zoe Schaerlaeken werd de derde op het podium van de dag.

Bij onze boys 5-6 jaar kregen we een mooi duel om de eindoverwinning tussen Dries Brouns en Axl Bosch. Rune Smets bekeek het vanop een veilige afstand aan en werd mooi derde. De bloemen gingen naar Dries Brouns die daarmee de nieuwe Limburgse Kampioene werd bij de jongste boys.

Neo Tielens is ook op zijn best. Dat liet hij op zijn thuisparcours merken. Van start tot finish streed hij voor de overwinning bij de boys 7 jaar. Nog even naar de trackmanager en dan toch de zege mee naar huis. Sem Boeckx mocht als tweede het podium op en de derde was Axel Van Den Broek. Neo werd de nieuwe Limburgse Kampioen bij de boys 7 jaar.

Bij de boys 8 jaar ging de overwinning naar Tjörven Mertens. Hij was zijn concurrenten te snel af. Tweede werd Mike Uytterhoeven en een derde plaats was voor Geraerts Matisse die de Limburgse trui mee naar huis mocht nemen. Een tevreden man op de derde plaats.

Bij de boys van 9 jaar kregen we een sterkrijdende Seppe Laenen. Hij was er op gebrand om zijn titel van Limburgs Kampioen te verlengen. En met glans slaagde hij erin. Hij reed zijn achtervolgers op een mooie achterstand. de naaste volgers waren Wannes Magdalijns en Yari Bellens.

Dees Dewitte die tijdens een van de manches een koprol maakte op de tweede berg van de tweede lijn wist zich alsnog te kwaficeren voor de finale. Met een knappe start in de finale wist hij zich naar de dagzege te fietsen. Achter hem volgden Didi Van Tiggel en Ferre Vanwinkel. Onder hun tweetjes maakten zij jacht op de koploper maar moesten beiden tevreden zijn met een tweede en derde plaats.

Na de prijsuitreiking van block 1 konden onze jongens en meisjes van block twee ten strijden gaan om de begeerde titel van Limburgs Kampioen. Bij de Girls 11 en 12 jaar kregen we een mooie zege voor Yellise Van Den Broeck. Zij maakte geen enkele fout in haar finale en dat gaf haar uitzicht op de dagzege. Naast haar kwamen Gaetane Meerts als tweede en Amber Willems als derde over de finish. De kersverse Limburgse Kampioene Laura Driesen eindigde knap vierde.

Bo Steurs was een maat te sterk bij onze dames van 13-14 jaar. Zij liet Bo Van Tiggelt en Lisse Herremans het nakijken. Bo en Lisse vochten tot op de laatste lijn uit wie er twee en drie zouden worden. Eerstgenoemde behaalde nipt de tweede plaats.

Bij de boys 11 jaar was de dagoverwinning voor Robbe Meerts. Jarne Serneels deed er alles aan om nog te kunnen winnen maar hij kwam nipt te kort. Derde in de rij werd Senne Buyse. Geen van deze drie jongens konden meedoen voor de limburgse titel. Die ging bij de jongens van 11 jaar naar Kjentill Bartels. Die net zijn clubgenoot Renzy Simseck achter zich kon houden.

De Witte Raaf Yenten Meiresonne is een maat te sterk voor de boys 12 jaar. Hij neemt een goede start en gaat vol door op het eerste stuk. De kloof gemaakt zien ze hem niet meer terug…. Althans dat dacht Yenten zelf. Door even nonchalant over weg te gaan met zijn krachten kwam hij tijdens een van zijn manches ten val op de ingang van het derde stuk. Hij kon zich snel terug herpakken en zich nog binnen de vier plaatsen nestelen om door te stoten naar de finale. Hier liet hij het geen tweede keer gebeuren. Hij fietste vlot naar de overwinning toe. Robbe Dens en Nathan Szekely vochten voor de tweede en de derde plaats. Robbe werd mooi tweede en Nathan behaalde met zijn derde plaats ook de Limburgse titel. Twee op twee voor de familie Szekely. Trotse ouders langsheen het parcours.

Jarno Bellens reed in Peer een mooie wedstrijd. Niks of niemand kon hem van de overwinning afhouden. Hij reed vlekkeloos door de finale heen. Dat resulteerde in de overwinning. Achter hem behaalde Sybren Geens en Yannick Wolf de tweede en de derde plaats. Pieter Leroi die titelkandidaat was na het wegvallen van Deburchgraeve ging in de fout bij de laatste springberg van de eerste lijn in de finale. Weg was de Limburgse titel. De ontgoocheling was groot. Dat is te verstaan. Maar in de wedstrijd ging de strijd verder. De weg lag open voor Bjarne Brepoels. Hij mag vanaf nu de Limburgse trui rond zijn lende dragen.

Kon Nick Vandeput hetzelfde doen als zijn zus Angie? De ogen waren allemaal op hem gericht tijdens de finale van de boys 14 jaar. Met een zeer gespannen gezicht nam Nick plaats achter het starthekke…. Hij kon zich geen fouten veroorloven. En hij fietste een prachtige finalereeks. De dagoverwinning en de titel van Limburgs Kampioen waren voor hem. Elias Verbinnen en Marnicq Janssens werden twee en drie in deze categorie. Twee op twee bij de familie Vandeput. Trotse ouders langsheen het parcours.

Bij de boys 15-16 jaar ging de strijd tussen Frederique Claes en Sam Nouwen. Laatsgenoemde had het thuisvoordeel. Hij kende het parcours als zijn broekzak en dat leverde hem de dagzege en ook de Limburgse titel op. Frederique viel net naast het podium. Tweede werd Stef Van Mechelen en derde Jitte Nijs.

Yergon Vaes was de snelste bij de boys 17+ ook al streed hij niet mee voor de Limburgse titel. Lawrence Van de Weerd en Yannick Bunneghem streden voor de verdere ereplaatsen. Yannick moest tevreden zijn met de derde plaats aan de finish. De limburgse titel gin naar Sam Steegmans.

Bij de Girls 15+ kregen we Elke Vanhoof aan de start. Dan weet iedereen al dat er weinig aan te doen zal zijn om haar van de overwinning af te houden. Toch deed Marie Hossay er alles aan om Elke het moeilijk te maken. Ze probeerde vlot mee te gaan maar in het technische gedeelte van het parcours maakte Elke het verschil. Toch was Marie Hossay blij met haar tweede plaats. Derde in de rij werd Myrthe De Rijk. Ook in deze categorie mocht Angie Vandeput haar Limburgse trui om haar lende hangen. Moe maar voldaan keerde ze met twee titels huiswaarts.

Zoals elke week kregen de toeschouwers een prachtige finale te zien bij de Junior Elites. We kregen een supersnelle start van Ghinio Van De Weyer maar ook van Joffrey Wouters en Michael Bogaerts. Onder hun drietjes zouden zij uitmaken wie de dagoverwinning op zijn naam zou schrijven. Het was spannend tot de laatste bocht. Daar zou blijken wie er als sterkste uit zou komen. Dit keer trok Ghinio een goede lijn en fietste hij in de laatste lijn nipt weg van zijn concurrenten. De overwinning ging naar hem toe. Joffrey probeerde nog alles uit de kast te halen in de laatste lijn maar het lukte hem niet om Ghinio de overwinning af te snoepen. Toch tevreden met een tweede plaats. Michael Bogaerts werd knap derde.

Hiermee valt het doek over de Flanderscup 2013. De volgende wedstrijden die nog op de kalender staan zijn wedstrijden die meetellen voor de topcompetitie – 1 wedstrijd voor de 3 nation Cup en nog een Vlaams Kampioenschap in Ravels. Nog heel wat wedstrijden voor onze jongens en meisjes.

Foto’s: Geert Wijns