Topcompetitie in Blegny op 08 september 2013

Topcompetitie in Blegny op 08 september 2013

ava

Zeer mooie wedstrijden die verreden werden tijdens de topcompetitie in Blegny met als eindoverwinning Elke Vanhoof bij de Girls 15+ en Bryan Warnier bij de Jun.Elites Men.

’s Morgens lag de omloop van Blegny er loodzwaar bij en dit had te maken met de vele regenvlagen die het parcours te verteren kreeg tijdens de nacht van zaterdag op zondag.

Bij de Cruisers Girls geen Angie Vandeput achter het starthekken. Angie voelde zich nog niet 100 % in orde en liet deze wedstrijd aan haar voorbij gaan. Later op de dag zou zij wel deelnemen aan de wedstrijd bij de girls 15+.In de finale kregen we een strijd te zien tussenKjenta Debrock Lieze Crauwels en Joni Mondelaers. Het zware trapwerk van de meisjes zou aantonen wie van de drie de beste benen had in deze finale. Het was voor Kjenta die er als eerste over de finish kwam die daardoor de eindoverwinning naar haar toe trok. Lieze Crauwels klopte Joni in de spurt voor de tweede en derde plaats.

Vijf deelnemers bij de Cruisers -16 jaar. Alle vijf mochten ze vechten voor de dagzege. Het was Jordi Goovaerts die de overwinning op zijn naam schreef. Jarno Forrest en Jonas Ruyters vochten voor de dichte ereplaatsen. Het was Jarno Ruyters die de tweede plaats noteerde en Jonas Ruyters van het Chase team kon zich tevreden stellen met de derdeplaats.

Een deelnemer meer achter het starthekken bij de cruisers 17-29 jaar. Hier was hetGordon Martin die zich als een vis in het water voelde op deze zware omloop. Voor hem was het een klein staaltje van veldrijden dat in hem naar boven kwam. Dat resulteerde in de overwinning voor hem. Dimitri Lenaerts die de laatste tijd ook goed in vorm is laat zich alstweede noteren aan de finish. De derde plaats was voor Yergon Vaes.

Bij de Cruisers 30+ kregen we een volledig starthekkn vol. Thuisrijder Benoit Dupont liet zijn achtervolgers zien dat hij deze omloop op zijn duimpje kende. Hij fietste een finale zonder al te veel fouten en dat bezorgde hem de overwinning. Sammy Deschepper enAlain Deschagt vochten onder hun tweetjes voor de andere ereplaatsen. Eerstgenoemdebehaalde als tweede de finish. Alain Deschagt werd mooi derde.

Voor onze Girls 5-6 jaar was dit een loodzware opdracht. In de wedstrijden van deze categorie was er van afscheiding weinig sprake. De vier dames bleven mooi samenrijden. Het was Julie Vranken die de beste benen had en de eindoverwinning op haar naam schreef voor haar beste vriendin uit Zolder Kaylani Bartels. De rij werd vervolledigd door een derde plaats voor Sterre Van Gastel. Chinook Lambrechts werd als vierde genoteerd.

Roxanne De Kegel is de te kloppen girl in  de categorie van Girls 7-8 jaar. Zij wist haar gemakkelijk te plaatsen voor de finale door haar reeksen allemaal te winnen. De W6 nummer had een mindere start in de finale maar in de tweede lijn fietste zij resoluut naar de leiding om zo de eindoverwinning op haar naam te schrijven. Emma Szekely die vorige week op haar thuisparcours de Limburgse titel pakte, deed haar trui alle eer aan. Zij kwam als tweede over de finish gevolgd door Merel Van Gastel.

Bij de Girls 9-10 jaar noteerden we een mindere dag voor Kjelle Poets. De wereldkampioene voelde zich niet in haar sas op deze loodzware omloop. In de finale werd zij geklopt door Robyn Gommers. De derde plaats was voor de zus van Robyn namelijkAiko Gommers.

Bij de Boys 5-6 jaar kregen de toeschouwers een mooi duel te zien tussen Rune Raeymaekers en Dries Brouns. Ze gaven een mooi spektakel BMX werk weg en dat konden de toeschouwers wel smaken. De eerste plaats ging naar Rune Raeymaekers – tweede werd Dries Brouns en derde plaats was voor Tristan Van Dijck.

Een sterkrijdende Neo Tielens en Stef Lippens bepaalden het finale beeld bij de Boys 7 jaar. Stef Lippens maakte een bliksemstart en Neo Tielens werd op achtervolgen gezet. Toch was de rijder uit de Club van Peer zeer goed in zijn nopjes op deze zware omloop van Blegny. Hij stuurde de bochten mooi in en kwam terug tot bij Stef. De laatste lijn zou beslissend worden voor deze eindoverwinning. En Ja hoor… Neo kon nog een prachtige inhaalbeweging maken op Stef Lippens en de eindoverwinning werd op zijn naam geschreven. De derde werd Victor Boets.

Er stond geen maat op Matisse Geraerts. Hij fietste bij de Boys 8 jaar prachtig naar deeindoverwinning toe. Tweede in deze categorie werd Tjorven Mertens en Mike Uytterhoeven werd mooi derde.

Bij de Boys 9 jaar ging de overwinning naar Wannes Magdalijns. Hij kon Seppe Laenenmooi achter zich houden in de laatste lijn. Jools Melis werd mooi derde bij deze categorie.

Dees Dewitte was de beste bij de Boys van 10 jaar. Hij ging vlot over de hindernissen heen en dat resulteerde in de overwinning. Ferre Vanwinkel en Kenneth Willems deden er alles aan om het wiel van Dees vast te houden maar slaagden daar niet in. In volgorde van vermelding hierboven kwamen zij als tweede en derde over de finish.

Yellisse Van Den Broeck was het snelste weg bij de Girls 11-12 jaar. Laura Driesen had een mindere start maar door het prachtige inhaalbeweging kwam zij resoluut op de tweede plaats te zitten en hield deze plaats stevig vast. Derde van de dag werd Gaetane Meertsdie nog een duel uitvocht tot de streep met Amber Willem.

De overwinning bij de Girls 13-14 jaar was voor Katho Bogaert. Zij wist Bo Steurs en Bo Van Tiggelt achter haar te houden.

Bij de Boys 11 jaar kregen we een sterkrijdende Robbe Meerts aan de start van de finale. Toch bleef Dorian Geurten goed in zijn wiel zitten en in de laatste lijn zou het beslist worden wie er de bloemen mee naar huis mocht nemen. Het was uiteindelijk door een kleine hapering van Dorian dat de bloemen klaar lagen voor Robbe Meerts. Derde in de rij werdJarne Serneels.

Alweer geen maat op de prestatie van Yenten Meiresonne bij de Boys 12 jaar. Van start tot finish legde hij het tempo op en controleerde de volledige wedstrijd. Thomas Jamar kon alleen maar alles eraan doen om in zijn wiel te komen en tevreden te zijn met een tweedeplaats. Derde werd Wout Geukens.

Een eerste dagoverwinning voor Pieter Leroi daar in Blegny. Een valpartij in de tweede reeks gaf Pieter een deuk in zijn vertrouwen maar in de finale werd dit snel omgebogen.Yannick Wolf werd tweede en Sybren Geens die een mindere start maakte moest tevreden zijn met de derde plaats.

Geen Jarno Bellens achter het starthekken. Hij kwam ten val tijdens één van zijnwekelijkse trainingen en brak hierdoor zijn sleutelbeen. Einde van het seizoen voor hem. Ook Rune Deburchgraeve heeft alweer met pech af te rekenen. Tijdens de tweede reeks in Blegny kwam Rune ongelukkig ten val na de eerste heuvel. Hij werd op een draagberrieafgevoerd en later overgebracht naar het ziekenhuis.

Brett Jacobs maakte een bliksemstart in de finale van de Boys 14 jaar. TrainingsmakkerElias Verbinnen ging mee in het wiel en bracht hem als tweede naar de finish. De derdeplaats was voor Jelle Camps.

Bij de Boys 15-16 jaar kregen we een mooie wedstrijd te zien tussen Mathijs Verhoeven – Ruben Gommers en Jitte Nys. Het waren uiteindelijk de finishbeelden die de winnaarzouden aanduiden. De overwinning in deze spannende wedstrijd ging naar de rijder van het One team Mathijs Verhoeven voor Ruben Gommers en Jitte Nys.

Vijf deelnemers bij de Masters 30+. Björn Wijnants reed vanuit de beste startpositie naar de eerste plaats en controleerde dan de ganse wedstrijd. Na hem kwamen Guy Geerts als tweede en Joost Bogaerts als derde over de finish.

Bij de Girls 15+ was de dagzege voor Elke Vanhoof. Marie Hossay kwam goed mee in haar wiel en gaf haar uitzicht op de tweede plaats. Karo Vertessen moest zich tevreden stellen met de derde plaats.

Een valpartij van Joffrey Wouters bij de start van de finale van de Jun. elites gaf een heelander wedstrijdbeeld. We kregen een goede start van Arnaud Dubois maar hij verzwakte in het midden van het parcours wat uitzicht gaf voor Bryan Warnier voor deeindoverwinning. Ook Toon Jacobs kon nog een plaats goedmaken en eindigde uiteindelijk als tweede in deze finale. Arnaud Dubois werd uiteindelijk nog derde.

Volgende week verzamelt de hele caravaan rond de BMX Track in Zolder voor de 3 Nation Cup.

 Foto: Geert Wijns