Flanderscup wedstrijd in Oostende op 18 augustus 2013

Flanderscup wedstrijd in Oostende op 18 augustus 2013

ava

Maar liefst 43 reeksen in block 1 en 48 reeksen in block 2… dat betekent dat heel wat rijders de weg overbrugt hebben om hun wedstrijd te rijden in Oostende. En wat een prachtige wedstrijden de toeschouwers te zien kregen met een winnaar onder de naam van Ghinio Van de Weyer bij de Junior Elites en Marie Hossay als winnares bij de girls 15+

’s Morgens was het aan de hemelpoort bewolkt maar na de officiële trainingen van block 1 trok de lucht open en mochten de toeschouwers aldaar genieten van een prachtige zonneschijn over het parcours te Oostende.

Mooie wedstrijden kregen de toeschouwers te zien. Er was spanning en spektakel te zien. Als eersten mochten de cruisers Girls hun finale afmaaien. Onder het goedziend ook van Papa Roberto wist Angie Vandeput haar concurrenten van zich af te schudden en mooi naar de eerste dagzege te fietsen. Kjenta Deblock werd de tweede gelukkige en als derde noteerden we Lieze Crauwels. Zij had meer geluk als haar zus. Lotte Crauwels kwam ten val en moest naar het ziekenhuis in Oostende afgevoerd worden. Daar werd een scheurtje in haar lever vastgesteld. Dat is minder goed nieuws ten huize Crauwels. Wij wensen haar een spoedig herstel toe.

Jordi Goovaerts liet bij de cruisers – 30 jaar zien dat hij de man van de dag was. Hij fietste een mooie voorsprong bijéén en de anderen konden hem niet meer benaderen. Zij moesten vechten voor de naaste ereplaatsen. Het was Yergon Vaes die de tweede plaats afsnoepte van Gordon Martin. Deze werd onder het goedkeurend oog van de ganse familie mooi derde. De benen waren al goed ingereden om tijdens block 2 ook mee te strijden bij de Junior Elites Men.

Bij de cruisers 30+ kregen we een mooie start van Sammy Deschepper. Hij reed een vlekkeloos parcours af maar moest toch opletten want hij werd op de hielen gevolgd door Hellman Gary en Tonny Strobbe. Deze heren kwamen net te kort en moesten op hun beurt tevreden zijn met een tweede en een derde plaats. Voor Gary was dit een mooie prestatie hier ons Belgiëlandje.

Maar vijf deelnemers bij onze kleinste girls. Daar was het Julie Vranken die mocht profiteren van een goede start. Haar vriendinetje Kaylani Bartels volgde goed in haar zog maar moest tevreden zijn met een tweede plaats. Sterre Van Gastel volgde goed het tempo van Kaylani en wist zo de derde plaats naar zich toe te trekken. Naast het parcours zagen we een stralende papa …..

Bij de girls 7-8 jaar kregen we opnieuw een sterkrijdende Roxanne Dekegel. Ook haar clubgenote Merel Van Gastel volgde goed mee maar moest tevreden zijn met de tweede plaats. Lisa Conings werd mooi derde. Zij was super tevreden op deze omloop met haar derde plaats.

Bij de girls 9-10 jaar stond er geen maat op de nieuwe wereldkampioene Kjelle Poets. Zij liet haar concurrenten zien waarom zij opnieuw de wereldkampioene is. Achter haar streden Jukka Forrest en de zusjes Gommers voor de andere ereplaatsen. Jukka was de zusjes te slim af en eindigde op de tweede plaats. Aiko Gommers kon haar zus nog net achter zich houden en veroverde zo de derde plaats.

Bij de boys 5-6 jaar kregen we opnieuw een overmacht van de rijders uit BMX Circuit Zolder. Met maar liefst vier van de acht deelnemers kwamen zij aan de start van de finale. Ze verdeelden dan ook nog mooi de dichte ereplaatsen. De overwinning ging naar Dries Brouns die bij de start van de dag zijn eerste manche volledig miste. Daarna de twee andere reeksen mooi op zijn naam schreef. De tweede plaats was voor Arnout Wuyts. OOk hij liet mooie staaltjes BMX werk zien. Langs de omloop keken de trainers toe hoe hun leerlingen het er zo goed vanaf brachten. Maar de derde plaats werd  voor Axel Bosch. Hij verdrong Rune Smets naar de vierde plaats en kon zo het overwicht van de Boys uit Zolder een beetje verbreken.

Neo Tielens uit Peer was de snelste bij de boys 7 jaar. Niemand kon zijn tempo volgen in de finale. Niels Hoskens werd mooi tweede en Stef Lippens nam de derde plaats in zijn macht. Tevredenheid alom bij deze jongens.

Nog een rijder uit Zolder namelijk Geraerts Matisse was de snelste bij de boys 8 jaar. Hij fietste van start tot finish aan de leiding. Maakte geen enkele fout in de finale reeks wat resulteerde in een overwinning. Tweede in de finale was Nathan Defauw en Viggo Van Neste eindigde mooi derde.

De Nederlandse rijder Bo Piepers kwam mee proeven van de wedstrijden in België. Hij liet onmiddellijk van zich horen want hij maakte het Seppe Laenen al moeilijk van in de reeksen. Uiteindelijk geraakten zij gemakkelijk in de finale om daar uit te maken wie de snelste van de dag was. Het was de Nederlandse rijder die de bloemen mee naar huis mocht nemen. Seppe Laenen moest zich tevreden stellen met de tweede plaats en de derde in de rang was Jools Melis. Een tweede BMX Rijder van Zolder namelijk Thomas Willems eindigde vierde.

Bij de boys van 10 was het een overgelukkige dag voor Ferre Van Winkel. De rijder uitkomende voor BMX Peer voelde zich enorm in zijn sas op de omloop in Oostende en dat resulteerde voor hem in de overwinning van de finale boys 10 jaar. Robert Van Staeyen en Gianni Vermaelen waren de andere twee die het podium mochten beklimmen in de volgorde van twee en drie.

Zo vlot verliep het bij de rijders van block 1. Ook de reeksen van block 2 kenden een vlot verloop. Ook al werden hier en daar wel wat valpartijen genoteerd al dan niet met teveel ernst. Bij de girls 11-12 jaar was het een overwinning voor Yelisse Van den Broeck. Zij deed een bliksem snelle start waardoor iedereen het nakijken had. De naaste achtervolgers Julie Heusequin en Laura Driesen moesten onder hun tweetjes strijden voor de andere ereplaatsen. Het was spannend tot de finish. Uiteindelijk was Julie net iets voor Laura.

Bij de Girls 13-14 jaar kregen we een overmacht te zien van Ilana Pollefliet. Als kersverse Belgische Kampioene was zij in haar sas op de omloop aldaar in Oostende. Ze fietse een vlekkeloos parcours en nam de bloemen mee naar Hamme. Bo Van Tiggelt werd mooi tweede en Shauny Van Goethem werd derde.

Jarne Serneels voelde zich het beste op de omloop bij de boys 11 jaar. Hij fietste een mooie finale en werd zo de dagoverwinnaar. Achter hem kwamen Senne Buysen en Robbe Meerts als tweede en derde over de finish.

Meiresonne is een maatje te sterk voor onze jongens van 12 jaar. Niks of niemand kan hem van de overwinning houden. Hij maakt een perfecte start en rijdt zonder problemen het parcours af. De rest moet strijden voor de dichte ereplaatsen. Dit keer was Robbe Dens de betere en eindigde als tweede. Szekely Nathan werd mooi derde en was tevreden met deze ereplaats.

Jarno Bellens jumpte van de ene berg naar de anderen wat de anderen in de finale niet deden. Dat gaf hem de nodige voorsprong om de overwinning mee naar huis te nemen. Tweede werd Pieter Leroi die nog last had van een handblessure. Deburghgraeve Rune werd mooi derde.

Elias Verbinnen liet zien dat hij bij de boys 14 jaar de snelste was in Oostende. Hij hield showman Nick Vandeput achter zich. De derde in rang werd Van Laar Thomas.

Ruben Gommers voelde zich aan de zee ook oppermachtig. Hij fietste naar de overwinning en hield Bjorn Schoonvliet en Svendsen Goeman mooi achter zich.

KWIATKOWWSKI Remy was de snelste bij onze boys 17+. Hij reed een prachtige finale en de anderen konden alleen maar volgen in het wiel en strijden voor de verdere ereplaatsen. Jari Cammens werd de tweede in rij en Yergon Vaes maakte een knappe remonte en kwam als derde over de finish.

Bij de girls 15+ kregen we een sterke finale van Marie Hossay. Myrthe De Rijck en Angie Vandeput probeerden het tempo van Marie te volgen maar deze laatste maakte geen enkele fout en dat leverde haar een prachtige overwinning op. Myrthe mocht de tweede plaats op haar naam schrijven en Angie die eerder op de dag de overwinning pakte bij de Cruisers Girls mocht nu tevreden zijn met haar derde plaats.

De toppers van de dag waren natuurlijk onze junior Elites Men. Het was weer sport – spanning en spektakel van de bovenste plank. Drie heren waren aan elkaar gewaagd en mochten het uitvechten tot de streep. Het was Ghinio Van De Weyer die het langste eind had en de overwinning op zijn naam schreef. Michael Bogaerts die de ganse dag al prachtig BMX werk liet zien werd mooi tweede en als derde kregen we Joffrey Wouters die ook mooi meestreed voor de overwinning.

Volgende week strijkt de caravaan neer in Ranst waar de uitgestelde wedstrijd van de Topcompetitie verreden wordt. Hopelijk zijn de weergoden hen dan beter gezind en kunnen we onder een stralend zonnetje deze wedstrijd afwerken.

 

Foto’s: Geert Wijns