Derde wedstrijd in de Wallonie Cup

Derde wedstrijd in de Wallonie Cup

ava

Onder een stralende zon mochten de deelnemers hun laatste wedstrijd afwerken voor het eindklassement van de Wallonie Cup. Bij de junior Elites kregen we een overwinning op naam van Bryan Warnier.

Heel wat rijders vonden de weg naar het Bmw parcours in Blegny om daar de slotmanche van de Wallonie Cup af te werken. Onder hen waren er ook een aantal die deze wedstrijd zagen als een bijkomende training als aanloop naar de Flandercup wedstrijd op 08 september 2013.

Reden genoeg om te kunnen genieten van een hoog niveau van BMX Sport. De toeschouwers kregen waar voor hun geld. Prachtige manches werden er afgewerkt.

Bij de cruisers 30+ kregen we een mooi duel te zien tussen Yergon Vaes – Hellman Gary uit Frankrijk en Sammy Deschepper. Deze drie heren waren aan elkaar gewaagd en het was diegene die de beste start nam en de minste fouten zou maken die de overwinning op zijn naam mocht schrijven. De eer was weg gelegd voor Yergon Vaes. Hij maakte een perfecte start en hield overal mooi de perfecte lijnen. De Fransman Hellman werd tweede en Sammy mocht tevreden zijn met zijn derde positie.

 foto Nancy

Bij de Girls 7-8 jaar kregen we een prachtige wedstrijd voor Roxanne De Kegel. Zij reed van start tot finish aan de leiding en hield haar concurrenten mooi achter zich. De naaste achtervolgers waren Smits Janne die mooi tweede werd en de derde plaats was weggelegd voor Mielczarek Donna.

Bij de Girls 9-10 jaar kregen we een goed rijdende Greenwood Chloë aan de start. Zij wist zich gemakkelijk door de reeksen heen te fietsen en zo de overwinning op haar naam te zetten. Thessa Van Saen kon het spoor van Chloë goed volgen en mcoht als tweede op het podium plaats nemen. Kaat Wijckmans uitkomende voor de BMX Club Circuit Zolder deed er alles aan om mee op het podium te staan. Het lukte haar om de derde plaats in handen te nemen en deze vast te houden tot aan de finish.

Bij de Girls 11-12 jaar kregen we een overmacht van Laura Driesen. Zij was haar zeven mederijdersters te sterk af. Niemand kon haar tempo volgen en zo kon zij gemakkelijk naar de eindoverwinning fietsen. Counet Maryse uit de Club van Soumagne werd de tweede op het podium en als derde voor de club uit Gent mocht Amber Willem als derde het podium op.

Bo Steurs – Chiara Mondelaers en Herremans Lisse maakten het mooie BMX Spektakel bij de girls 13-14 jaar. Het was eerstgenoemde die een bliksemstart nam en de beste lijnen kon uitrijden op het circuit in Blegny. De strijd voor de tweede en de derde plaats gingen tussen Lisse en Chiara. Laatstgenoemde maakte een klein foutje in de derde lijn waardoor ze even zich moest herstellen en daardoor werd de tweede plaats voor Lisse Herremans en Chiara kwam als derde over de finishlijn.

Maar liefst vier finalisten van BMX Club Circuit Zolder in de finale bij onze allerkleinste boys. Onder hen gingen ze de ereplaatsen proberen te verdelen maar dat was misrekend want de piloot uitkomende voor de club Bekaf Team Aarschot zette zich er mooi tussen en de strijd was terug open voor de ereplaatsen. De beste in de reeks was Dries Brouns. Hij werd op de hielen gevolgd door Mika Ooms. De derde van de dag werd Brend Van Aerschot. Hij maakte het de rijders uit Zolder nog knap moeilijk in de laatste rechte lijn. Maar uiteindelijk moest hij tevreden zijn met een derde plaats.

Bij de Boys 7 jaar kregen we een mooie wedstrijd te zien van Neo Tielens. Hij maakte een perfecte start en gaf de anderen het nakijken. Achter hem streden Cabbo Huyskens en Jelle Boeyen voor de verdere ereplaatsen. Laatstgenoemde kwam als tweede over de finishlijn waardoor Cabbo uiteindelijk de bronzen plak mocht nemen.

Guus Van Den Eijnden was de snelste bij de boys 8 jaar. Hij kon Tjörven Mertens van The BMX Stars en Dieter Brouns van BMX Circuit Zolder mooi achter zich houden. En of Guus blij was met zijn overwinning was te merken vlak na het overschrijden van de eindmeet. De handen gingen spontaan in de lucht. Ook de tweede en de derde van de dag waren blij met hun behaalde ereplaatsen.

Seppe Laenen was veel te sterk voor zijn categorie rijderrs in de reeks van boys 9 jaar. Heel gemakkelijk reed hij zijn reeksen uit om zich op voortreffelijke manier te selecteren voor de finale. Daar was hij de kandidaat winnaar. En of hij deze rol kon waarmaken… Van begin tot einde fietste hij aan de leiding. De naaste achtervolger was clubgenoot Thomas Willems. Hij maakte een mooie jump op de eerste lijn waardoor hij zich kon vrij fietsen van de rest van de achtervolgers. Luka Van Steenbergen werd de nummer drie van de groep.

foto Nancy

Didi Van Thiggelt was de snelste bij de boys 10 jaar. Hij was de beste voor Ferre Van Winkel en Wannes Mariën. In de manches waren de drie heren aan elkaar gewaagd. Dus de finale moest uitsluitel geven wie de dagoverwinning op zijn naam mocht schrijven. Didi nam een voortreffelijke start maakte de minste foutjes en reed zo naar de eindoverwinning.

Bij de boys 11 jaar was het thuisrijderd Dorian Geurten die het beste voor de dag kwam. Hij kende het parcours uit zijn broekzak en dat merkte je bij het fietsen over het parcours. Dorian koos de perfecte rijlijnen en fietste zo zijn tegenstand naar huis. Nathan Bourguignon probeerde het wiel van Dorian vast te houden en dat resulteerde in een tweede plaats in het dagklassement. Jarne Serneels nam genoegen met de derde plaats in het hele gebeuren.

Geen maat op Thomas Jamar.Hij sprong de eerste lijn perfect en resulteerde in een mooie voorsprong om de eindoverwinning op zijn naam te schrijven. Yenten Meiresonne probeerde alles uit de kast te halen om de schade te beperken en finiste uiteindelijk als tweede. Robbe Dens die vrijdag nog clubkampioen is geworden in Aarschot kon de schade beperken en werd zo mooi derde.

Rune Deburggraeve werd de beste bij de boys 13 jaar. Hij had tijdens de manches zijn kampioenentrui niet aan en werd door de trackmanager erop gewezen dat hij zijn trui moest dragen tijdens de wedstrijd. Aangzien hij deze niet bij zich had ging hij bij één van zijn collega’s te raden om aldaar eentje uit te lenen. Wel een kleiner formaat maar hij was geholpen. Tweede in de finale werd Robbe Verschueren en Brands Vincent werd mooi derde.

foto Nancy

Nick Vandeput – Marnicq Janssens en Timoté Meessen maakten het BMX gebeuren waar bij de boys 14 jaar. Eerstgenoemde sprong bijna alles wat hem een voorsprong gaf die voldoende was voor de eindoverwinning. Marnicq en Timoté vochten onder hun tweetjes voor de verdere ereplaatsen. Marnicq nam daarbij een paar betere bochten en gaf hem uitzicht op de tweede plaats.

Bij de boys 15-16 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen de rijders Svendsen Goeman – Andy Ruts en Nicolas Jamar. De heren lieten de toeschouwers prachtig werk zien. De aanwezigen genoten enorm. De sfeer zat goed… De overwinning was voor Svendsen Goeman. Andy Ruts werd mooi tweede en Nicolas Jamar werd de derde in de rij.

bij de boys 17+ werd het een overwinning van Yannick Bunneghem. Door het fluitsignaal van zijn supporters fietste hij naar de overwinning toe. Yergon Vaes probeerde het wiel van Bunneghem vast te houden maar maakte een klein foutje en weg was de aansluiting. Uiteindelijk werd hij tweede. De derde plaats was voor Gijs Elebaut.

Bij de girls 15+ kregen maar vier deelnemers aan de start. Zij gingen onder hun viertjes de ereplaatsen verdelen. De snelste van de dag was Angie Vandeput. Zij volgde het voorbeeld van haar broer en fietste zo naar de eindzege. Ynke Matheussen kon het kortste bij Angie geraken en dat leverde haar de tweede plaats op. Derde in de rij werd Kimberly Ruts en de rij werd afgesloten door Sarah Neys.

Bij de Junior Elites kregen we een snelle start van Bryan Warnier. Door dit snelle manoeuvre was hij zijn tegenstanders te slim af. Achter hem streden Michael Bogaerts en Stijn Nouwen uit Nederland voor de verdere ereplaatsen. Deze twee waren aan elkaar gewaagd maar door het mooie bochtenwerk van Michael Bogaerts leverde hem dat de tweede plaats op bij de Junior Elites.