Flanderscup Wilrijk

Flanderscup Wilrijk

Flanderscup Wilrijk

Ondanks de examenperiode maar misschien door de vrije dag van morgen waren er 490 licentiehouders en 69 recreanten afgezakt naar Wilrijk voor de 3de Flanders Cup. Een mooie opkomst en het zalige zonnetje zorgden voor een mooie en spannende bmx-wedstrijd.
Bij de Cruisers -30 ging de zege naar Dennis Van Hoof ( Dessel ). Alain Deschagt ( Oostende ) werd winnaar bij de Cruisers 30.

Bij de Girls 5-7 jaar was Kjelle Poets ( Dessel ) de snelste, Nieke Coppens ( Massenhoven ) won bij de Girls 8-9 jaar en Jinke Verbraeken was de Girls 10-11 jaar allemaal te snel af en reed als eerste voor de finishlijn.
Bij de Boys 5-6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar en 10 jaar was het hoogste schavotje voor Tjörven Mertens ( BMX-Stars ), Seppe Laenen ( BMX Zolder ), Senne Willems ( Dessel ), Siebe Deweirdt ( BMX-Stars ) en Milan Fretin ( BMX Zolder ).
Karo Vertessen ( Dessel ) won bij de Girls 12-14 jaar en Marie Hossay ( BMX Zolder ) was de snelste bij de Girls 15+.
Bij de Boys 11 jaar werd een van de favorieten nameliijk Robbe Verschueren door een kwestuur uitgeschakeld in de 1/4 finale, Seppe Caers ( Dessel ) won de A-finale.
Elias Verbinnen ( Aarschot ) is bezig aan een sterk seizoen en ook vandaag was hij primus en ging met de overwinning aan de haal bij de Boys 12 jaar.
Ook bij de Boys 13 jaar ging het mis in de halve finale voor favoriet Ruben Gommers zodat hij in de B-finale terechtkwam die hij wel met overmacht won, de overwinning in de A-finale ging naar Abel Van de Velde ( Aarschot ).
Joran De Proost ( Dessel ), Pieter De Witte ( Ravels ), Dieter Willemse ( Ravels ) en Glenn Van Ginneken waren de snelste bij de Boys 14, 15, 16 en 17+.
In de categorie Masters 30+ was Joost Bogaert ( Antwerp BMX ) de overwinnaar.
Stijn Strackx won in een hele mooie finale bij de Junior-Elite en is aan een heel sterk seizoen bezig.