Jarne Noyens wint de Europese ronde 7 bij de boys 9-10 jaar in Winterthur

Jarne Noyens wint de Europese ronde 7 bij de boys 9-10 jaar in Winterthur

Tot zijn eigen verbazing won Jarne Noyens op zaterdag zijn finale en was daar net als zijn ouders heel blij mee. Maar Jarne was niet de enige van de Desselse club die goed presteerde.

In de andere challenge klasses zoals de kleinste meisjes reed Jinke Verbraeken op zaterdag naar een 2de plaats en op zondag naar een 4de plaats. Karo Vertessen die telkens weer van zich laat horen op het EK was ook nu weer van de partij met telkens een 3de plaats dit afgelopen weekend.

De Belgische Nederlander Ton Cleijne en zijn zoon Nick werden op beide dagen telkens 2de in hun cruiserklasses.

Er waren nog enkele finaleplaatsen voor de Desselse club, namelijk Wout Geukens werd 8ste bij de boys 10 jaar, Mathijs Verhoeven veroverde een 6de plaats bij de boys 13-14 jaar, Joyce Van Duffel reed bij de Girls 15-16 jaar naar deen 8ste plaats en haar vader Koen Van Duffel werd 7de bij de cruisers 40-44 jaar.

Er waren ook nog verschillende halve finaleplaatsen en kwartfinale plaatsen voor Lauren Stevens ( 15-16 jaar ), Pjotr Paeshuyse ( 11-12 jaar ) , Senne Poets ( boys 9-10 jaar ) werden in de halve finale uitgeschakeld. Sil Huysmans ( boys 11-12 jaar ) reed zich twee dagen door de reeksen naar de kwartfinale en werd daar jammer genoeg uitgeschakeld.

Ynske Van Tichelt kwam jammerlijk ten val in haar 1ste reeks bij de Girls 15-16 jaar en moest wegens een barstje in haar elleboog in het gips.

In de Champions klasse van de Junior-Elite Women en Men was de tegenstand weer op topniveau. Tori Van De Perre kon zich op zaterdag plaatsen voor de finale en werd er 8ste. Zondag werd ze uitgeschakeld in de reeksen.

Voor Toon Jacobs zou het een zware klus worden; De Nationale teams van Colombia en Australië hadden besloten om na de Wereldbeker van Papendal in Europa te blijven trainen en hadden zich ook ingeschreven voor ronde 7 en 8 van het Europees kampioenschap. Op zaterdag kwam Toon ten val in zijn reeksen en was dus direct uitgeschakeld. Met vernieuwde moed en energie reed hij zich op zondag door zijn reeksen en reed zich van de 1/8 finale ook nog mooi door naar de 1/4 finale. Een 6de plaats was echter het einde voor Toon.

Ook andere Belgen lieten van zich horen in Winterhur op zaterdag.

Thomas Jamar en Gianluca Pollefliet ( boys 9-10 jaar ) geraakte tot in de halve finale, Senne Poets en Wout Rédelé werden in de kwartfinale uitgeschakeld, Thibault Stoffels en Robbe Lenseclaes kwamen niet verder dan hun 3 reeksen.

Ilana Pollefliet werd mooi 4de bij de Girls 10-11 jaar. Dean Wouters raakte bij de boys 11-12 jaar door zijn reeksen maar werd uitgeschakeld in de 1/8 finale. Jannick Verbraeken geraakte niet door de reeksen alsook Sybren Geens en Yan Slegers.

Sander Habex en Zenno Van Duffel geraakte niet verder dan de reeksen bij de boys 13-14 jaar.

Bij de Girls 15-16 jaar werd Lisse Adams knap 6de in de finale.

Bij de Boys 15-16 jaar kwamen Jona Laenen en Joffrey Wouters niet verder dan de achtste finale alsook Sander Vermeiren, Brent Clé en Wouter Segers. Arne Maes en Nick Cleijne geraakte niet verder dan de reeksen.

Bij de boys 17+ werd Nick Hermans uitgeschakeld in de reeksen.

Sammy Deschepper geraakte bij de Men 30+ niet verder dan zijn reeksen.

Elke Vanhoof kon doorstoten naar de finale via haar reeksen en halve finale en werd uiteindelijk 8ste in de finale.

Op zondag waren er nog verschillende Belgische successen op te tekenen tijdens ronde 8 van het Europees kampioenschap.

Bij de jongste boys ( 9-10 ) werd Thomas Jamar knap 2de en Thibault Stoffels 6de in de finale, Senne Poets en Gianluca Pollefliet werden met hun 6de plaats uitgeschakeld in de halve finale, Jarne Noyens nog winnaar op zaterdag werd nu jammer genoeg uitgeschakeld in de halve finale. Wout Rédelé en Robbe Lenseclaes geraakte niet door hun reeksen.

Bij de Girls 10-11 jaar werd Ilana Pollefliet 7de.

Sybren Geens, Dean Wouters, Yan Slegers en Jannick Verbraeken werden uitgeschakeld in de reeksen bij de Boys 11-12 jaar. Dit scenario was er ook voor Zenno Van Duffel en Sander Habex bij de Boys 13-14 jaar.

Lisse Adams was bij de Girls 15-16 jaar de 7de snelste dame van het gezelschap.

Joffrey Wouters werd in de kwartfinale uitgeschakeld, Brent Clé en Jona Laenen in de achtste finale, alsook Nick Cleijne en Sander Vermeiren. Wouter Segers en Arne Maes werden in de reeksen uitgeschakeld.

Bij de Boys 17+ werd Nick Hermans uitgeschakeld in de reeksen.

Sammy Deschepper werd knap 6de in de finale van de Men 30+.

Elke Vanhoof werd uitgeschakeld in de halve finale met een 8ste plaats bij de Elite Women.

Een slotwoordje :

De Belgen laten steeds meer en meer van zich horen en zien op de Europese wedstrijden. Dit heeft moed en vertrouwen voor de eindronde in juli te Haaksbergen voor de Challenge klasses.

Chantal Bensch – Bron: PM Offroadclub BMX2000 Dessel