Frans Claes bereidt zich in Zwitserland voor op het BK

Frans Claes bereidt zich in Zwitserland voor op het BK
Frans Claes vertoefde de afgelopen weken in de Zwitserse bergen om het BK marathon in Malmedy voor de bereiden, om in topvorm aan de start van de Raid des hautes fagnes te staan traint hij er op hoogte. Hij pikte tussendoor ook een wedstrijd mee, raid Evolenard, een korte zware wedstrijd waar veel geklommen moet worden, dus een goede investering voor de komende wedstrijden.
Frans: “Zoals vorig jaar nam ik deel aan de Raid Evolenard in de het Zwitserse hooggebergte, een wedstrijd van amper 62,5km maar met 2600hm op deze korte afstand een pittige wedstrijd. Het scenario van vorig jaar herhaalde zich want na een goeie eerste startklim kon ik het tempo niet vasthouden. Halfweg kwam ik nog als 3de door, maar ook nu deed de hoogte me de das om. In het tweede gedeelte moet er vaak geklommen worden boven de 2000m en dat kostte me ook vandaag een podiumplaats. De kracht verdween uit mijn benen en hoe hoger ik reed, hoe meer last van hoofdpijn ik kreeg. Op 2500m had ik zelfs braakneigingen. Ik reed voor wat ik waard was en zo hard ik moest afzien tijdens de beklimmingen, zo veel genoot ik van de afdalingen. Het parcours is dan ook, met een veelvoud van uitdagende single trails, een buitenbeentje in het Zwitserse marathoncircuit. Ik finishte de wedstrijd nog als 5de maar ook dit jaar had ik het gevoel dat er, mits een specifiekere voorbereiding, meer in zat. In 2021 wordt hier het EK georganiseerd en van de afgelopen twee edities heb ik alvast veel opgestoken om een wedstrijd op hoogte beter voor te bereiden. Opmerkelijk genoeg reed ik exact dezelfde tijd als vorig jaar (3u24min) en toen reed ik de week nadien een goed WK. Veel zorgen met het oog op het BK hoef ik me dus niet te maken. Ik blijf nu nog even in de Zwitserse bergen en keer dan kort voor het BK terug naar België om een gooi te doen naar een 3de titel”.
Uitslagen:
Foto’s: Eddy Pelgrims & Martin Platter