Frans Claes derde in M3 Montafon marathon

Frans Claes derde in M3 Montafon marathon

Frans Claes is zaterdag knap derde geworden in de M3 Montafon mountainbike marathon. In een spannende eindsprint moest de Leuvenaar nipt de duimen leggen voor de Duitser Sacha weber en de Zwitser Hansueli Stauffer.

Het Oostenrijkse Schruns was naar traditie the place to be voor de M3 Montafon mountainbike marathon. Deze extreem zware wedstrijd telde maar liefst 130 kilometers waarin een slordige 4500 hoogtemeters beklommen moesten worden.

Frans Claes (Verhofsté Group MTB Team) startte prima en kon zich al snel in een kleine kopgroep nestelen. Pas in de tweede afdaling viel het groepje uit elkaar en wisten Sascha Weber en Hansueli Stauffer een kleine voorsprong bij elkaar te fietsen. Claes: “Het duo liep een kleine drie minuten uit op ons. Markus Kaufmann en ik hebben het gat pas kunnen dichtrijden in de laatste lange beklimming. Helaas zaten we dan al te dicht bij de top om op en over hen te kunnen gaan. Toen was het duidelijk dat we met vier naar de finish zouden rijden.”

De tweevoudige Belgische kampioen probeerde in de laatste kilometers nog een paar keer weg te glippen, maar zijn demarrages werden telkens in de kiem gesmoord. De loodzware wedstrijd eindigde op een sprint met vier. Met veel panache sprintte Claes zich naar de  derde plaats. Claes: “Het was een dubbeltje op zijn kant. Ik had nooit gedacht dat we met vier renners zouden moeten sprinten. Ik eindig als derde en ben hier uiteraard super tevreden mee. Al is het misschien ook een beetje een gemiste kans. In ieder geval, ik ben klaar voor de komende wedstrijden.”  

Frans Claes staat woensdag al aan de start van de bekende Ironbike in Ischgl, een vierdaagse etappewedstrijd in Oostenrijk. Tien dagen later staat de vijfdaagse Swiss Epic op het programma.

Bron: PM

Foto’s: Stefan Kothner en Chien- Jen Wang