Mathijn Bogaert wint de eerste topcompetitie in Blegny bij de Men Elites

Mathijn Bogaert wint de eerste topcompetitie in Blegny bij de Men Elites

Het was uitkijken naar de start van het nieuwe BMX seizoen. Voorafgaande op deze wedstrijd waren er al twee promo wedstrijden georganiseerd om de sfeer opnieuw te proeven. Maar nu stond de eerste topcompetitie op de agenda en het was uitkijken naar de opkomst. Winst bij de men elites voor Mathijn Bogaert en bij de Girls 17 jaar en ouder was het meteen prijs voor Bo Van Tiggelt.

De eerste topcompetitie van het seizoen 2021 werd verreden op het parcours in Blegny. ’s Morgens waren de weergoden de rijders nog goed gemutst. Bij de cruisers 40 jaar en ouder kregen we een overwinning voor Benoit Dupont. De tweede plaats ging naar Wesley Van Gastel voor Dare 2 Race BMX team en de derde plaats was voor Grégory Seyfarth voor Q-Bike Quaregnon.

Toen kwamen onze jongste boys achter het starthekke. Deze hebben een leeftijd tussen de vijf en zes jaar. Natuurlijk willen die ook het beste van zichzelf laten zien. Dit keer ging de winst naar BMX Wizards onder de naam van Dungey Meyvis. De tweede plaats was voor Sam Offermann van BMXing park Blegny (de organiserende club) en de derde plaats was weg gelegd voor Lenny Cremer van BMX Soumagne.

Bij de cruiser Girls pakte Thessa Van Saen haar eerste overwinning in de TC voor BMX Stars . Femke Verelst mocht tevreden zijn met een tweede plaats voor Dare 2 Race BMX Team en het podium werd vervolledigd door Liese Lumbeeck die uitkomt voor het team van Björn Wijnants.

Loris Jeanmoye was de beste bij de cruisers 16 jaar en jonger. De tweede plaats was voor Kamil Goovaerts en de derde plaats was voor Minthe Wouters-Sels.

Op Robbe Verschueren stond geen maat in de reeks van de cruisers 17/29. Hij pakte de winst voor Svendsen Goeman en Sem Arets.

Roy Van Aken zette de puntjes op de I bij de cruisers 30/39 en won voor Kenny Valgaerts en Jan Roziers. We zagen Roy Van Aken in de late namiddag nog aan het werk zij het dan op een andere fiets.

Bij de girls 5/6 jaar hadden we maar een magere opkomst. Dus werd de finale beslist onder twee rijdsters. De winst was voor Molensprint Pulderbos Zaina Dabou en de tweede plaats ging naar Riley Douchet van BMX Timberwolvers Racing.

Bij de boys 7 jaar was het Nand Baets van Dennenteam Keerbergen die de beste benen had. De tweede plaats was voor Lars Peetermans van Offroad club BMX Dessel en de derde plaats was voor Maxime Calogero van BMX Soumagne.

Bij de boys 8 jaar liet Lyo Cremer zien dat hij de beste benen had in de finale. De tweede plaats ging naar Arjan Demeeste en de derde plaats werd ingenomen door Jens Leirs.

Bij de boys 9 jaar was het feest voor Oliver Wijns Ben Rozein werd knap tweede en de derde plaats werd ingenomen door Luca Jacobs.

Bij de girls 7/8 jaar was het winst voor Lais Van Rooy. Lisse Torfs werd knap tweede en derde was Olivia Didelot.

Bent Van Avondt mocht juichen bij de boys 10 jaar. Hij was de beste voor Brent Thijs en Tyas Hoste.

De girls 9/10 jaar was het Emie Collet die de beste finale reed. Achter haar kwam Diete Demeeste tweede over de finish en de derde plaats was weg gelegd voor de dame uit Paal namelijk Jenthe Verheyen.

De boys 11 jaar gaan al wat sneller en daar was de winst voor Jamie Dasquet. Bent Lenssen werd tweede voor Peer BMX en de derde plaats werd bezet door Ryu Demuyer.

Namiddag mochten de andere rijders/rijdsters aan het starthekke komen. Het was eerst de drie reeksen en daarna kon er doorgestoten worden naar de halve finale en de finale.

Bij de boys 12 jaar was er winst voor Elias Hellebooge voor Offroad club BMX Dessel. De tweede plaats werd ingenomen door Noah Steege voor BMX Vlijtingen en Willian Francart was blij met zijn derde plaats voor Q-Bike Quaregon.

Eline Wijnants mocht haar handen in de lucht steken met de winst in de reeks van de girls 11/12 jaar. Zij kon Fleur De Tant en Ella Holscher achter zich houden.

Noë Erlich is aan een goed seizoen begonnen. Na de EK ronde in Zolder vond hij de flow terug en in Blegny nam hij de winst mee naar huis. Maxime Breugelmans toonde haar vrouwelijke kwaliteiten en eindigde in deze reeks tweede. Vince Van Doorslaer werd derde.

Iljo Lenssen trok de lijn van Zolder door en wist in Blegny ook de eerste TC op zijn naam te schrijven bij de boys 14 jaar. Mika Ooms mocht als tweede naar het podium en de derde plaats was voor Axl Bosch. Ook Roel Vangenechten kwam aan de start van deze wedstrijd. Maar helaas voor hem was het een offday. Hij kwam niet verder dan een 6-3-6 in zijn reeksen.

Sanne Lumbeeck nam een ticket op haar finaleplaats met de winst te pakken bij de girls 13/14 jaar. Ook Lore Wolfs mocht mee naar het podium met haar tweede plaats. Kyana Leyssens mocht voor de derde plaats naar het podium.

Ethan Bourguignon was de snelste bij de boys 15/16 jaar. Hij kon de aanval van Dieter Brouns afhouden waardoor deze laatste naar de tweede plaats werd verwezen. De derde die naar het podium mocht was Ziko De Coster. Donnelly Lambrichts deed zijn uiterste best om ook een prachtige manche te rijden. Hij slaagde erin om zich te kwalificeren voor de halve finale. Met een 4-3-3 kon hij zich tonen bij de beteren van zijn reeks. Maar helaas in zijn halve finale liep de start iets minder en moest hij achtervolgen. Hij kon mooi weerwerk bieden maar strandde op een zevende plaats.

Bij de girls 15/16 jaar was Lotte Wolfs de beste van het pak. Ze kon Lisa Conings en Merel Van Gastel achter zich houden.

De nieuwe Europese Kampioen Joffrey Wouters bevestigde in de reeks van de boys 17 jaar en ouder. Robbe Verschueren probeerde het tempo te volgen maar moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. De derde plaats was voor Yenthe Haerden die daarmee zijn voet tussen de deur zet in deze leeftijdscategorie.

De hoofdfinales bij de girls 17 jaar en ouder werd gewonnen door Bo Van Tiggelt. Valerie Vossen die na blessure terug aan wedstrijden toe was kon de tweede plaats bemachtigen en de derde plaats was voor Karo Vertessen.

Mathijn Bogaert won de wedstrijd bij de men elites. Hij was daar heel tevreden mee. De tweede plaats was voor Gebbe Sauvillers en Mathijs Verhoeven moest tevreden zijn met een derde plaats.

Volgende week staat de hele BMX wereld op het parcours van Offroad Club BMX Dessel. Omwille van de corona maatregelen zullen er nog geen buitenlandse rijders/rijdsters toegelaten worden.

Bron : Nancy Aerts