Frans Claes derde in Red Bull Dolomitenmann

Frans Claes derde in Red Bull Dolomitenmann

Frans Claes is met zijn team derde geworden in de legendarische Red Bull Dolomitenmann. De wedstrijd is volgens kenners de zwaarste teamrace ter wereld. In het spectaculaire decor van de Dolomieten trosteren de atleten vier diciplines: berglopen, paragliden, mountainbiken en wildwater kajakken.

De Red Bull Dolomitenmann is een estafette-race die enkel is weggelegd voor echte topatleten. In het Oostenrijkse dorpje Lienz krijgt elke team vier loodzware disciplines voorgeschoteld: 12 kilometer berglopen met 2000 hoogtemeters, extreem nauwkeurig paragliden met een tussenlanding en een flink stuk lopen, een kleine 30 kilometer mountainbiken met 1500 hoogtemeters en dalingspercentages tot 26%, en wildwater kajakken met een drop van 7 meter, gevolgd door een watergevecht van ruim 5 kilometer.

Leuvenaar Frans Claes maakte deel uit van een internationaal eliteteam onder de vlag van Pure Encapsulations. De Italiaan Francesco Puppi begon als eerste met het berglopen en klokte boven op de berg de derde beste tijd. Daar werd hij afgelost door de Italiaanse wereldkampioen paragliden Aaron Durogati. Onze landgenoot Frans Claes nam uiteraard het mountainbiken voor zijn rekening. En als allerlaatste gleed de meervoudige wereldkampioen wildwater kajak Gerhard Schmid over de eindmeet. Goed voor een overdiende derde plaats in de zwaarste teamrace ter wereld.

Frans Claes: “Ik had vandaag niet mijn beste dag. Ik was de voorbije week wat ziek geweest en dat merkte ik vandaag in de wattages die ik trapte. Toch ben ik erg tevreden over mijn prestatie: ik reed de 8ste tijd van alle mountainbikers en ik kon als derde wisselen metonze kajakker Gerhard Schmid. Uiteindelijk finishten we met ons team als derde. Dat is geweldig!”

Zondag rijdt Frans Claes de UCI World Series Marathon O-Tour in Zwitserland. Daarna concentreert onze landgenoot zich op het WK mountainbike marathon van 21 september in het Zwitserse Grächen.

Foto: copyright Red Bull Dolomitenmann