Maud Kaptheijns pakt eerste seizoenszege in Eeklo

Maud Kaptheijns pakt eerste seizoenszege in Eeklo

Maud Kaptheijns heeft haar eerste seizoenszege beet. Ze versloeg in de Ethiascross in Eeklo Inge van der Heijden en Anna Kay in de spurt. 

Maud Kaptheijns voerde samen met Kay, van der Heijden en Loes Sels rondenlang de forcing.

Maud Kaptheijns, Anna Kay en Inge van der Heijden gingen de laatste ronde in. Loes Sels volgde als vierde. 

In de zandstrook probeerde Maud Kaptheijns weg te rijden van haar rivalen. Maar ze struikelde en werd terug bijgehaald door de van der Heijden en Kay.

Het kwam tot een spurt die vlot werd gewonnen door Maud Kaptheijns voor Inge van der Heijden en Anna Kay. Loes Sels werd vierde voor Shirin van Anrooij. Laura Verdonschot werd zesde voor Ellen van Loy en Alicia Franck. Manon Bakker en Sophie de Boer vervolledigden de top tien. 

Winnares Maud Kaptheijns :’Ik ben absoluut tevreden met de zege. Vorig jaar had ik een minder seizoen en dat wilde ik niet meer mee maken.  Het is altijd fijn dat je direct je eerste cross van het seizoen kan winnen. In de eerste ronde moest ik wat goed maken. Ik wist dat ik in het zand eerste moest zitten. En dat viel even tegen. Maar dan heb ik het in de spurt vlot kunnen afmaken. ‘

Foto: Robert Goedgezelschap