Frans Claes eindigt tiende in tweede rit en staat tiende in algemeen klassement

Frans Claes eindigt tiende in tweede rit en staat tiende in algemeen klassement

Mountainbiker Frans Claes sluipt de top 10 binnen van de Cape Epic. Samen met zijn ploegmaat Hendrik Kruger finishte hij vandaag op de 10de plaats. Door die goede prestatie springt de Leuvenaar van de 14de naar de 10de plaats in het algemeen klassement.

Mountainbiker Frans Claes is tevreden over vandaag. Claes wil graag binnen de top 5 eindigen van deze Cape Epic, de Tour de France van het mountainbiken. Daar heeft hij vandaag opnieuw hard voor gereden. De derde etappe van Hermanus naar Elgin was 90 kilometer lang en er moesten 2250 hoogtemeters overwonnen worden. Opnieuw een zware dag voor het Pro Devonbosch Team dat naar eigen zeggen een slimme etappe heeft gereden: “Het was opnieuw een heel snelle start. We hadden een beetje moeite om te volgen met de eersten. Daarom hebben we ons eigen tempo aangehouden en zijn we stelselmatig van groep naar groep gereden.” Ploegmaat Hendrik Kruger beaamt: “ We zijn tot bij de derde groep geraakt en dan hebben we slim gereden. Op het einde hebben we versneld en toen zagen we dat andere teams zich hadden opgeblazen door hun snelle start in het begin.”

Frans Claes rijdt de Cape Epic met zijn Zuid-Afrikaanse ploegmaat Hendrik Kruger. Een goede samenwerking is cruciaal en die verloopt volgens beide renners optimaal. Frans zegt: “De sfeer is goed. Gisteren was ik iets beter. Vandaag is Hendrik beter. We wisselen elkaar een beetje af. En wie beter is, rijdt op kop. Perfect.”. “We voelen elkaar goed aan,” zegt Kruger. “Frans is iets sterker, maar onze goede samenwerking geeft me veel vertrouwen voor de komende dagen.”

Morgen staat een rit van 107 kilometer en 2800 hoogtemeters op het programma met onder meer de iconische Groenlandberg. Claes en Kruger staan nu op de 10de plaats in het algemeen klassement.

Bron: PM

Foto’s: Karsten Dekkers