Frans Claes overleeft loodzware eerste rit Cape Epic

Frans Claes overleeft loodzware eerste rit Cape Epic

LIn een loodzware eerste etappe wist Frans Claes stand te houden tussen het fietsgeweld van de internationale toppers. In het gebergte rond Hermanus verloor hij pas op het einde kostbare tijd. De Leuvenaar schuift wel op in het algemene klassement en staat nu op de 14de plaats.

Frans Claes en zijn ploegmaat Hendrik Kruger hebben de eerste zware etappe van de Cape Epic goed overleefd. De tweevoudig Belgisch marathonkampioen houdt van het langere werk, dus de rit van 111 kilometer en 2700 hoogtemeters zou hem goed moeten liggen.

“Het begin was niet zo denderend. Zowel Hendrik als ik hadden het moeilijk om in het juiste ritme te komen. Halfweg ging het beter en konden we terug aansluiten. Op dat moment hadden we het gevoel dat we meekonden met de toppers. Maar dan ontplofte de koers en moesten we passen. We zaten in een tweede groepje en uiteindelijk moesten we ook daar de rol lossen. Op het einde kreeg Hendrik nog af te rekenen met krampen. En er raakte ook een tak in zijn derailleur waardoor we kostbare tijd verloren.”

Frans Claes zit dus met een dubbel gevoel. Samen met ploegmaat Kruger eindigde hij vandaag op de 14deplaats. Dat is ook hun stand in het algemeen klassement.

Bron: PM

Foto: Karsten Dekkers