Frans Claes eindigt tiende op EK

Frans Claes eindigt tiende op EK

Naast het EK voetbal en het BK wielrennen kon je dit weekend ook het Europees Kampioenschap mountainbike marathon in Zwitserland volgen. Op het veeleisende parcours van de Raid Evolénard stonden maar liefst vijftien Belgen aan de start. Leuvenaar Frans Claes was de beste Belg bij de elite mannen met een mooie tiende plaats.

Voor de 25ste editie van de Raid Evolénard hadden de organisatoren het EK mountainbike marathon binnengehaald. De jubileumeditie onthulde een nieuw parcours, speciaal ontwikkeld op maat van een kampioenschap. Voor de gelegenheid werd de moeilijkheidsgraad flink opgedreven: 78 km en 3900 hm voor de mannen, 70 km en 3400 hm voor de vrouwen.

Frans Claes (Verhofsté Group MTB Team) kende een redelijk goede start. Op de eerste twee tussenpunten passeerde de Leuvenaar als 17de van de 118 renners. Later zou hij stilletjes opschuiven in het algemeen klassement. Claes: “Ik had vandaag niet de superbenen waarop ik gehoopt had. Die waren nochtans nodig op dit loodzware parcours. Toch reed ik na een stevige remonte richting 12de positie. Dat gaf me de motivatie om er vol voor te gaan.”

Claes schuwde het risico niet en crashte in een afdaling. Onderzoek moet uitwijzen of zijn gezwollen pols gebroken is. Bovendien verstuikte hij zijn voet bij een loopgedeelte, gelukkig zonder erg. Claes: “Ik ben heel erg tevreden met mijn tiende plaats. Hier had ik vooraf ongetwijfeld voor getekend. Dit bewijst dat ik niet stil heb gezeten de laatste maanden en dat de conditie meer dan behoorlijk is. Ik ga vol vertrouwen de zomer tegemoet.

Bron: PM

Foto’s: Veil Hammer en Jean-Paul Schoenjans