Frans Claes en Sören Nissen samen naar Swiss Epic

Frans Claes en Sören Nissen samen naar Swiss Epic

Frans Claes vormt voor het eerst een team met Soren Nissen, de Luxemburgse kampioen mountainbike marathon en XCO. Het duo zal deze maand nog samen deelnemen aan de Swiss Epic, een vijfdaagse rittenkoers onder de UCI-vlag.

Mountainbiker Frans Claes (Square Group MTB Team) wil zich optimaal voorbereiden op zijn grote doel van volgend jaar: de loodzware Cape Epic in Zuid-Afrika. Om niets aan het toeval over te laten, is hij nu al op zoek naar een mogelijke ploegmaat. En die heeft hij gevonden in de Luxemburgse kampioen Soren Nissen.

Frans Claes: “Ik kijk er heel erg naar uit om voor de eerste keer in mijn carrière een team te vormen met Soren. We kennen elkaar al langer en we komen elkaar ook vaak tegen tijdens wedstrijden. Soren is een fysiek sterke renner en net als ik houdt hij van lange beklimmingen. Hij heeft ook een sterke finish in de benen. Dat mocht ik zelf al een paar keer ondervinden, want in de Ardennen-marathons en tijdens de BeMC moest ik meestal de duimen leggen.”

Het duo rijdt van 20 tot 24 augustus de Swiss Epic. Het is een test met het oog op de Cape Epic 2020. Claes: “Deze Swiss Epic wordt in de eerste plaats een leerproces voor ons beiden. Een mooi resultaat is altijd meegenomen, maar is geen must”.

Frans Claes en Soren Nissen zullen de Swiss Epic rijden onder de vlag van Devonbosch Stellenbosch.

Foto: Jan Geys – Vojomag