Jenny Rissveds zegeviert in Lenzerheide

Jenny Rissveds zegeviert in Lenzerheide

Olympisch kampioene Jenny Rissveds heeft de voorlaatste manche van de wereldbeker in Lenzerheide gewonnen. De Zweedse kampioene haalde het van de Nederlandse Anne Terpstra en de Française Pauline Ferrand-Prévot. Githa Michiels werd zestiende. Jolanda Neff streed tot halfwedsstrijd mee voor de zege, maar door materiaalpech werd ze achtste. Ze blijft wel leidster in de wereldbeker.

Het werd een spannende race met in de eerste drie ronden de voormalige wereldkampioenes Jolanda Neff, Jenny Rissveds en Pauline Ferrand-Prévot en de Nederlandse wereldbekerwinnares van Andorra dit jaar, Anne Terpstra.

Al snel werd duidelijk dat het tussen deze vier dames ging voor de zege. In de derde ronde reed Terpstra weg en kreeg het gezelschap van Rissveds. Ferrand-Prévot en Neff volgden op 18 seconden. Githa Michiels reed in 15 de positie.

In de laatste ronde plaatste Rissveds de ultieme demarrage om naar haar eerste wereldbekerwinst in jaren te rijden. De Zweedse hervatte onlangs pas de competitie en reed huilend over de streep. Ze viel op de grond en liet haar emoties de vrije loop. Anne Terpstra werd 21 seconden later tweede voor Ferrand-Prévot(vorige week nog winnares in Val di Sole), de Zwitserse Sina Frei en de Canadese Catherine Pendrell. Githa Michiels werd na een knappe race zestiende.

De Belgische kampioene had gisteren nog af te rekenen met rugproblemen. Ze onderging een massage van een uur en reed vandaag dus een knappe race. Over drie weken hoopt ze op een goede prestatie op het WK in Canada.

Verslag en foto’s: Erik Braeken en Bert La Lau vanuit Lenzerheide.