Frans Claes is tevreden over het voorbije weekend

Frans Claes is tevreden over het voorbije weekend

Zaterdag werd Frans 13de tijdens zijn eerste wegwedstrijd van het jaar in Polleur. En zondag stond Frans op het hoogste schavot na de G-skin mountainbike Cup in Virton.

Frans gaf ons graag een reactie na deze twee wedstrijden:

‘Met het oog op de eerste manche voor de World Series Marathon in Laissac (Frankrijk) binnen twee weken was het de bedoeling om er afgelopen weekend nog een stevige tweedaagse van te maken. Zaterdag was er eerst de wegwedstrijd in Polleur en aangezien het door omstandigheden pas mijn eerste wegwedstrijd van dit jaar betrof, had ik geen verwachtingen of resultaat voorop gesteld. Het was overigens wel een heel mooi parcours want we reden over enkele hellingen die ook in Luik-Bastenaken-Luik worden aangedaan. Na een gesloten wedstrijd kon ik me plaatsen als 13de in de eerste groep achter de winnaar. Nog geen topresultaat want om echt aanspraak te kunnen maken op een zege of podium kwam ik vandaag nog enkele procentjes te kort. Belangrijker is echter dat het gevoel op de fiets met de week verbeterd en als ik zo nog enkele wegwedstrijden kan betwisten dan kan ik binnenkort terug meestrijden voor een dichtere ereplaats.

Zondag nam ik dan deel aan een manche voor de G-skin mountainbike Cup in Virton. Ook in het uiterste zuiden van het land stonden de hemelsluizen heel de dag wagenwijd open en waren het epische weersomstandigheden. Ik had een halve ronde nodig voor onder stoom te komen, maar nadien vond ik op het mooie Ardennen parcours mijn ritme en kwam ik na één ronde al aan de leiding. Vooraf had ik stiekem gehoopt mijn nieuwe Torpado mountainbike aan een grondige moddertest te kunnen onderwerpen en het minste wat je kan zeggen, is dat mijn wens ingewilligd werd. Ronde na ronde werd het parcours moeilijker berijdbaar en ook de wind stak nog een tandje bij. Ik bleef ook niet gespaard van enkele kleine schuivers en ook enkele takken dreigden nog roet in het eten te gooien. De laatste 3 rondes was het voor elke deelnemer een echte overlevingstocht en de lange helling moest geheel worden opgelopen. Uiteindelijk kon ik toch onbedreigd naar de overwinning rijden en het Loving Hut mountainbike team een tweede zege bezorgen. Wat mij betreft werd het ondanks het slechte weer bijgevolg een topweekend,’aldus nog Frans.

Bron: PM