Michiel van der Heijden is gastheer in Nieuwkuijk

Michiel van der Heijden is gastheer in Nieuwkuijk

Michiel van der Heijden, de wereldkampioen bij de U23, zal op zijn thuisparcours in Nieuwkuijk zich meten met de andere mountainbikers en toppers uit vijf landen. Zeker uit Duitsland en België komt een groot contingent toppers afzakken om te strijden voor de UCI punten.

Gerrit en Tim Rosenkranz van het Univega team uit Duitsland, Callum Riley en Steven James uit Engeland, de Belg Ruben Scheire, die afgelopen weekend nog Sherwood Pines op zijn palmares schreef, Jonas de Backer en Bart de Vocht gaan in Nederland in de openingswedstrijd van de PI-Beneluxcup de strijd aan voor de punten.
De winnaar van Berlicum, Erik Groen, die samen met Hans Becking en Frank Beemer , Jeroen Boelen gaan proberen hun beste beentje voor te zetten.

Ook bij de mannen zijn richting de Spelen in Rio de punten erg belangrijk. De landen ranking bepaalt uiteindelijk hoeveel bikers er naar de spelen. Cadeau’s worden er niet weg gegeven in deze mooie wedstrijdenreeks. Ook hier geldt het recht van de sterkste en degene die de beste conditie koppelt aan techniek. Afzien gaat daar als sausje overheen gegoten worden. De beloftenwereldkampioen die de strijd aangaat met al die toppers. Michiel die vorige zondag in zijn eerste wedstrijd zevende werd, gaat zeker voor de zegetuil op zijn thuis parcours.

Nieuwkuijk staat nu garant voor een mooi parcours en een mooi deelnemersveld. Het is een belangrijke wedstrijd aan het worden en dat weten de bikers zelf ook. Organisatorisch zit het goed in elkaar in het mooie dorpje in Brabant.
Iedereen staat klaar om u en ons en de bikers een mooie dag te bezorgen met mooie spannende wedstrijden op paasmaandag.

Jan van Dijk