Frans Claes over de Walloniacup in Mons

Frans Claes over de Walloniacup in Mons

Leuvenaar Frans Claes stond weer op het hoogste schavot in de Walloniacup in Mons. Op en rond een oude mijnterril in Mons is Frans de beste in heel zware en modderige omstandigheden. Deze wedstrijd was de perfecte voorbereiding op het komende weekend, met de Roc’Ardenne staat dan de Belgische manche van de UCI world series marathon op het programma.

Frans Claes gaf ons een reactie.
“Het waren vandaag wel speciale omstandigheden. Niet alleen veel regen en modder die de mijnterril omdoopten tot een waar slagveld. Maar ook door de recent en veel te vroeg overleden Patrick Gaudy, wiens foto er omhoog hing, aantoonde dat de mountainbike wereld Pat nooit zal vergeten. Ik heb dan ook enkele jaren met en tegen Patrick competitie gereden en het grijpt me telkens aan wanneer ik aan het plotse overlijden terug denk. Patrick heeft hier enkele keren gewonnen en had een goede band met de organisatie. Daarom draag deze zege op aan Pat! Merci Pat!
De zege kwam er wel niet zonder slag of stoot. Ik schoof vrij snel na de start op naar de tweede plaats maar het verschil met Nick De Vries kreeg ik niet meteen dicht. Pas net na half koers kon ik de aansluiting vinden. Het werd een spannende strijd en pas in de laatste halve ronde kon ik wat afstand nemen. Kort voor het einde kwam ik nog onzacht in aanraking met de mijnterril maar gelukkig bleef de schade beperkt tot wat oppervlakkige blikschade. Volgende zaterdag staat er met de Wereldbeker marathon Roc ‘Ardenne te Houffalize alweer de volgende afspraak op de agenda. Meteen ook een leuke thuiswedstrijd waar ik alvast ga voor een sterke prestatie. We zien wel waar het schip strandt maar met de huidige benen moet dat er zeker iets moois inzitten,”aldus Frans Claes.