Terugblik na Haiming( Oostenrijk)

Terugblik na Haiming( Oostenrijk)

Haiming is als HC wedstrijd goed geweest voor de Nederlandse bikers.
Bij de elite mannen heeft Rudi van Houts na een wat mindere periode in dit grote sterke startveld de 6 plaats gehaald na een zwaar bevochten wedstrijd. Rudi die niet geheel lekker het seizoen in ging, herpakt zich in deze wedstrijd goed en scoorde een mooie plek in het veld.
Frank Beemer werd achtste en dus voor mij de man voor Houffalize.
Erik Groen bevestigde eindigde op de 38 ste plaats. Eerlijk gezegd had ik Erik iets verder naar voren verwacht.

Jeff Luyten strandde op de 11 de plaats , Kevin van Hoovels op de 12 de plaats , Sebastien Carabin op de 13 de plaats en Ruben Scheire op een 25 ste plaat. Dat is is allemaal redelijk goed maar ook daar had ik toch wat meer verwacht. Ook zij gaan voor Houffalize, waar op hun thuis parcours er meer in het vat kan zitten.

Uitslag:

1 Florian Vogel
2 Ondrej Cink
3 Gerhard Kerschbaumer
4 Andrea Tiberi
5 Martin Gujan
6 Rudi van Houts
7 Karl Markt
8 Frank Beemer
9 Miguel Martinez
10 Lami Michal.

In Haiming waren ook de vrouwen aan de slag waren, werd Githa Michiels zesde in een heel erg sterk bijna WC startveld.
Githa, die dit seizoen zwaar investeert, in training en goede wedstrijden rijden heeft vooralsnog een dikke pluim verdient. Al haar inspanningen renderen op hun best momenteel en er zit richting de wereldbeker in Nove Mesto veel in voor deze Belgische topper.

Marianne Vos de sympathieke Nederlandse alleskunner heeft in Haiming veel moeten geven van haarzelf om uberhaupt op de 16 de plek te belanden. Toch een mooie prestatie van Marianne die richting Nove-Mesto al weer wat meer punten heeft en opschuift voor een betere start plaats om zodoende beter mee te kunnen spelen voor de mooiere uitslagen.

Anne Terpstra, die gezien haar resultaat in Nieuwkuijk, misschien zelf ook beter verwacht had in Haiming. Een 32 ste plaats is misschien niet helemaal goed en tevreden zal Anne ook zeker niet zijn als topper. Ook Anne zal als ze komend weekend in België rijdt mee strijden voor de plekken op het podium, dat wel.
Annemarie Worst lijkt ook nu met deze wedstrijd in Haiming allerminst last te hebben van alle toppers die er rond rijden en behaalt de34ste plaat in dit veld gevuld met top rensters.
Een 40 ste plaats voor Britt van de Boogert en dat geeft de Nederlandse vrouwen ook weer wat meer kleur door met vier vrouwen bij de eerste 40 te eindigen.

Uitslag :

1 Annika Langvad
2 Maja Wloszczowska
3 Eva Lechner
4 Lisa Osl
5 Linda Lindergand
6 Githa Michiels
7 Tanja Zakelj
8 Nathalie Schnitter
9 Raiza Henrique
10 Yana Belomoina

Jan van Dijk