Frans Claes verhuist naar Italië en komt uit voor Italiaans team

Frans Claes verhuist naar Italië en komt uit voor Italiaans team

ava

Frans Claes spreekt nog geen Italiaans, maar dat zal niet lang meer duren. De Leuvenaar verhuist naar Italië en zal uitkomen voor een Italiaans team.

In 2013 deed Frans van zich spreken met een 13e plaats op het Europese Kampioenschap in Singen ( Duitsland ) en zijn overwinning van de driedaagse UCI wedstrijd in Brazilië. Frans krijgt in 2014 voor de eerste keer in zijn carrière een professionele omkadering rondom zich en is zeer gemotiveerd om topresultaten te behalen. ‘Team Reparto Corse Polimedical –Calvi Network’ is alvast benieuwd welke resultaten Frans in petto heeft.

2014 wordt een seizoen vol ontdekkingen voor Frans Claes. Team Reparto Corse Polimedical –Calvi Network’ verwelkomt met haar teamkleuren zwart, geel en rood (de kleuren van de Belgische vlag), één van haar nieuwe renners voor het seizoen 2014. De 30-jarige Belg ‘Frans Claes’, groeide op in Heverlee (Leuven,) gelegen in Vlaanderen, de bakermat van het wielrennen waar flandriens geboren worden. Frans zal voltijds uitkomen voor het Italiaanse team en ook wonen en racen in Italië.

‘Mijn belangrijkste en eerstvolgende doel is om ervaring op te doen en effectief stappen vooruit te zetten als mountainbiker. Podiumplaatsen behalen in de belangrijkste MTB evenementen ( nationale en internationale marathon wedstrijden ) waar mijn team aan deelneemt.’ verklaart Claes. ‘Als tweede doelstelling droom ik ook van de Olympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro. In de komende twee jaar wil ik ook meedoen aan belangrijke Cross Country wedstrijden om me te kwalificeren en klaar te zijn voor de Olympische spelen. ‘Dit samen met het wereldkampioenschap marathon en Cape Epic zijn de doelen van Frans Claes,’ zo verklaart de manager van zijn nieuwe team ‘Loredana Manzoni’, ‘Mijn team mikt op overwinningen, wij zijn geboren winnaars en ik ben ervan overtuigd dat Frans en Giacomo ( Antonello ) met hun talent en werkkracht klaar zijn om zich in competitie met de allerbesten te meten.’

‘Ik vind het fantastisch dat mijn nieuwe team ‘Reparto Corse Polimedical Calvi Network’ me deze unieke kans geeft en ik op deze manier wedstrijden in Italië, toch één van de toonaangevende landen op het vlak van fietsen en MTB, kan betwisten. Deze situatie is echter volledig nieuw voor mij, maar ik ben er van overtuigd dat ik met de steun en het vertrouwen van mijn team snel zal bijleren wat betreft de parcoursen en de concurrentie’aldus Frans Claes.

 

Palmares:

Naast zijn 13e plaats in Singen op Europese Kampioenschap in 2013 werd Frans Claes , ook 5de in de Alpentour Trophy XCS, behaalde hij een 4e plaats op de World Marathon Series Laissac ( Frankrijk ) en een 3e plaats op cross country wedstrijd in Silves ( Portugal ) in 2013. In 2012 onderstrepen we de derde plaats op de World Series Marathon-wedstrijd in Graz ( Oostenrijk ) en de 5e plaats op World Series Marathon in Obwalden ( Zwitserland ).

Ook reed hij eind 2013 als stagair bij het profesionele wilerteam ‘Crelan-Euphony’, waar hij 3 maanden kon proeven van het wielrennen op de weg op het hoogste niveau.

Bron: PM