Niels Albert wint wereldbekermanche in Koksijde

Niels Albert wint wereldbekermanche in Koksijde

ava

Niels Albert heeft de wereldbekerveldrit in Koksijde gewonnen. In “zijn”Koksijde, waar hij ereburger is en in 2012  voor een record aantal toeschouwers wereldkampioen werd, maakte hij er een demonstratie van. De Fransman Francis Mourey won de sprint voor de tweede plaats voor de Duitser Philipp Walsleben. Wereldbekerleider Lars Van Der Haar werd tiende en blijft zo nipt leider.

Albert was traditioneel slecht gestart, maar kon vrij snel vooraan aansluiten. Het was Belgisch kampioen Klaas Vantornout die het eerst de kat de bel aanbond.

Maar de koers brak echt open toen Albert even voor halfkoers alle registers open trok. Eerst pruttelde Tom Meeusen nog wat tegen. Maar daarna ging Albert helemaal op de solotoer. De strijd om de ereplaatsen werd toen boeiender. Albert maakte de show helemaal compleet door een “Herygerske’ te doen aan de aankomst. Hij maakte het identieke zegegebaar dat Paul Herygers deed toen hij in 1994 wereldkampioen werd in Koksijde. De spurt om de tweede plaats werd gewonnen door Mourey voor Alberts’ ploegmaat Walsleben. Sven Nys werd vierde voor Kevin Pauwels , Tom Meeusen en Bart Aernouts. 

Wereldbekerleider Lars van der Haar speelde niet mee in de Koksijdse zandbak. De Nederlander werd tiende en behoudt nipt zijn leidersplaats in de Wereldbeker. Hij telt nu slechts twee punten meer dan eerste achtervolger Walsleben.

Er was ook slecht nieuws. Wietse Bosmans viel zwaar en werd afgevoerd. Achteraf volgde het bericht dat hij geen breuken had opgelopen, maar wel een hersenschudding.

De volgende Wereldbekermanche is gepland op 22 december op de Citadel van Namen. 

Uitslag

1. Niels Albert (Bel)

2. Francis Mourey (Fra) +37″

3. Philipp Walsleben (Dui)

4. Sven Nys (Bel)


5. Kevin Pauwels (Bel)

6. Tom Meeusen(Bel)

7. Bart Aernouts(Bel)

8. Klaas Vantornout(Bel)

9. Corne Van Kessel(Ned)

10. Lars van der Haar (Ned) +1’33”

 

Klassement

1. Lars van der Haar (Ned) 202 punten

2. Philipp Walsleben (Dui) 200 punten

3. Kevin Pauwels (Bel) 190 punten


4. Niels Albert (Bel) 170 punten


5. Klaas Vantornout (Bel) 159 pun