Fumic/Avancini winnen proloog Cape Epic, Claes/Carabin knap tiende

Fumic/Avancini winnen proloog Cape Epic, Claes/Carabin knap tiende

In het Zuid-Afrikaanse Meerendaal is de Cape Epic gestart met een proloog. Bij de mannen ging de zege naar Manuel Fumic en zijn ploegmaat Henrique Avicini. Tweede werd wereldkampioen Nino Schurter en Mathias Stirnemann. Als derde eindigde het duo Samuele Porro/ Alexey Medvedev.

Het Belgisch duo Frans Claes/Sebastien Carabin startten heel sterk en eindigden tiende. Frans stond ons na de aankomst te woord.:’Omdat we vandaag ’s middags moesten starten,  was het toch behoorlijk warm. We reden de proloog quasi vol door maar omdat we bij de eerste pro teams moesten starten verloren we op de single tracks heel wat tijd door tragere rijders. Die gingen niet altijd even gewillig opzij en dus verlies je al gauw meer dan een minuut. Met de tiende plaats zijn we echter wel tevreden als je weet dat de langere ritten wat meer op ons lijf geschreven zijn. Hopelijk recupereren we nu goed en blijven we gespaard van pech of ziekte,’ aldus Claes.

De winnaars gaven volgend commentaar:’ We waren goed voorbereid. We zijn in een goede vorm en we deden het goed. We hopen dit nog even vol te houden,’aldus Fumic.

Sven Nys en Sven Vanthourenhout kwamen als 58 ste aan.

Bij de vrouwen wonnen Robyn De Groot en Sabine Spitz, tweede werden Esther Suss & Jenny Stenerhag en de derde plaats was voor Mariske Strauss en Annie Last.

Bij de masters ging de zege naar Bart Brentjens en Abraao Azevedo.

Foto: Cape Epic en Frans Claes