KTM BikeVision bikers blikken terug op geslaagd weekend

KTM BikeVision bikers blikken terug op geslaagd weekend

De KTM BikeVision bikers hebben hun wedstrijden in Dinant en Milaan(Bart) afgewerkt. Ze blikken even terug op hun belevenissen van dit weekend, zoals ze dit seizoen nog vaak voor ons gaan doen.

Vincent Berden(U17) kijkt zo terug op zijn wedstrijd:’Dinant was een zwaar, lang en technisch parcours.Er was een heel lange startklim en heel wat leuke en technische afdalingen.In de start werd ik wat ingesloten, maar ik heb er toch een paar kunnen inhalen.Ik heb eventjes bij een groepje kunnen rijden en er ook van weg. Een Nederlander en ik reden de hele tijd samen tot ik een klein gaatje moest laten.Toen kon ik er een beetje bij kon komen reed ik 2 rondes na elkaar tegen dezelfde boom. Toch tevreden over de streep gereden maar ik had iets meer gehooptOp naar Ottignies, een parcours dat mij iets beter ligt.’

Djeff Verheyden(U17)

Eerste keer dat ik in Dinant ging rijden. Ik wist dus totaal niet wat ik kon verwachten.
Bij de verkenning wist ik al dat het moeilijk ging worden. Lange ronden.
We moesten om 10 over 10 normaal in de start-box staan maar alles liep blijkbaar in het honderd waardoor we pas om 10 over 11! kunnen vertrekken dus mijn opwarming was al voor niets en ik had al opnieuw kou.
De start ging in het begin goed maar dan kwamen er al zware benen van de klim.
Na de start-klim het bos in, dan ging alles beter en kon ik terug beginnen opschuiven.
Na de startronde waren het nog maar 2 rondjes en dan viel ik nog eens plat een beetje na de bevoorrading. I k heb dus het grootste deel van de ronde – ongeveer 20 min – moeten lopen tot in de technische zone voor een reservewiel te steken. Ik heb het toch nog kunnen uitrijden, uiteraard gedubbeld. Niet tevreden over deze wedstrijd maar ja het hoort bij de sport. Tweede wedstrijd dit seizoen en twee keer pech. Hopelijk is dit niet voor heel het seizoen. En een dikke merci aan nonkel Jurgen en tante Alicia om met mij naar Dinant te rijden met de mobilhome. Hop naar volgende week in Ottignies hopelijk gaat het daar vlotter en zonder pech!

Niels Van Ham (U19)

Na een hele winterperiode zonder wedstijden was ik gemotiveerd om opnieuw te koersen. Zondag morgen heb ik het parcours rustig kunnen verkennen. Het was een zeer lastig rondje door de vele en lange klimmen maar de benen voelde in de verkenning redelijk goed. Tijdens de opwarming begon ik heel nerveus te worden en begon ik te twijfelen.Na het startschot voelde de benen helemaal anders en geraakte ik geen poot meer vooruit. Na een ronde en half was het helemaal over. Ik heb dan besloten om uit de koers te stappen.

 

Tom Van Ingelom(U23)

We zijn er aan begonnen!
Zondag stond ik aan de start van de eerste wedstrijd van de Wallonia cup in Dinant.
De afgelopen weken had het toch veel geregend dus verwachte ik wat modder, maar door het mooie weer van zaterdag en zondag lag het parcours er ideaal bij.
De start van de nieuwelingen en junioren was al wat uitgelopen en dat was bij de belofte/elite niet anders. De renners met uci punten stonden vooraan en de rest mocht aanschuiven. Ik stond ongeveer op de 4e rij. De start verliep vrij vlot, zo kon ik mijn wedstrijd op een mooie positie aanvatten. Ronde na ronde werd het zwaarder en lastiger en na 1u51 bolde ik over de eindmeet. Volgens de supporters die talrijk aanwezig waren eindigde ik rond de 15e plek bij de beloften, de officiële uitslag ontbreekt nog.
Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma en hopelijk zijn jullie er ook bij!

Jochen De Vocht(U23)

Eerste wedstrijd van het seizoen geeft altijd een speciaal gevoel. Je weet niet altijd wat je kan verwachten. Gelukkig had ik perfecte omkadering om me heen om naar deze wedstrijd toe te leven.
Op zaterdag vertrokken we met de team mobilhome naar Dinant. Ik kom altijd graag naar Dinant omdat het parcours echt is zoals ik het graag heb. Een lang parcours met één echte lange klim en enkele leuke afdalingen. Old school! Ik had een goed gevoel tijdens de parcoursverkenning met Tom, Vincent en Jeroen. ’s Avonds kregen we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld, wraps, oh wat hou ik hier van :D! Na een goede nachtrust in de mobilhome was het eindelijk D-day, eerste wedstrijd van het seizoen!! Ik voelde me ’s morgens niet zo heel goed maar na een kort ritje kon ik de benen wat los gooien en kwam het goede gevoel wat terug dus klaar om te racen.

Bij de start ging het er heel snel aan toe dus probeerde ik m’n eigen tempo te vinden. In de eerste ronde kon ik wat renners inhalen en de benen voelden vrij goed aan. Na een regelmatige wedstrijd kwam ik als 12e algemeen en 8e belofte over de aankomst gebold.
Ik ben blij met het gevoel dat ik na de eerste wedstrijd overhoud dus ben er klaar voor om er verder in te vliegen voor de volgende races!! Tot binnenkort!

Bart De Vocht reed de La Montagnetta in Milaan en werd dertiende.

La Montagnetta Milano was dit weekend de eerste XC wedstrijd van het jaar. Er waren heel wat MTB toppers die er ook zo over dachten want het was een straffe deelnemerslijst. Dit samen met een parcours zorgde voor een hele zware wedstrijd. Ikzelf voelde me ook wel goed en na een goede start kon ik mijn tempo nog vrij goed vasthouden. Na een korte maar krachtige wedstrijd werd ik na 1u07 13e, een goed begin met een goed gevoel.

Bron: KTM BikeVision MTB team