Gaat Sven Nys alsnog mee naar Londen?

Gaat Sven Nys alsnog mee naar Londen?

ava

Kevin Van Hoovels heeft zijn ticket al binnen voor de Olympische Spelen in Londen. De vraag is of Sven Nys er ook nog zal in slagen om met hem mee af te reizen…..

Kevin Van Hoovels heeft zijn ticket voor Londen behaald. Voor Sven was het nog bang afwachten of hij alsnog een ticket zou bemachtigen. Hij zette namelijk al een punt achter zijn mountainbike seizoen. Toch is hij alsnog als tweede Belg geselecteerd om mee de Belgische Kleuren te verdedigen op de Olympische Spelen.

Het is wel zo dat Sven volgend jaar moet voldoen aan de selectiecriteria die de Bond heeft opgelegd : Sven dient zich volgend jaar te klasseren bij de top twaalf op het Europese Kampioenschap of in een Wereldbeker Manche ofwel twee keer een top zestien te behalen. Het ziet er immers naar uit dat ons België landje toch recht heeft om twee renners naar de Olympische Spelen te sturen. Daarvoor moeten onze Belgen ervoor zorgen dat ze bij de top dertien in het landenklassement blijven. Op dit ogenblik hebben wij een elfde plaats in handen. Dus op dat vlak ziet het er nog goed uit.

Nu maar hopen dat Sven het volgend jaar kan waarmaken en mee mag gaan met Kevin naar de Olympische Spelen in Londen. We duimen alvast voor hen.

Gepubliceerd door N.A.