Elis Ligtlee, Magalie Pottier en Amidou Mir winnen ronde 1 en 2 van het EK BMX 2012

Elis Ligtlee, Magalie Pottier en Amidou Mir winnen ronde 1 en 2 van het EK BMX 2012

ava

De finale van de Junior Women werd voor de 2de dag op rij gewonnen door een zeer sterke Europese kampioene Elis Ligtlee. De Noorse Live Andrea Mikkelsen en de Nederlandse Annemarijne Mohlmann maakten het podium volledig. De Deense Simone Christensen werd 4de, de Nederlandse Femke Dijk, Soraya Van Hees en Judy Baauw werden 5, 6 en 7, de laatste plaats was voor de Noorse Elisabeth Navrestad.

Tori kwam ditmaal jammer genoeg niet verder dan de reeksen en kon zich niet kwalificeren voor de halve finale van de Elite Women. Het podium was voor de Franse Magalie Pottier, de Litouwse Vilma Rimsaite en Aneta Hladikova uit Tsjechië. De andere finaleplaatsen waren voor de Nederlandse Maartje Hereijgers, Jana Horakova uit Tsjechië en de Nederlanse dames Lieke Klaus, Laura Smulders en Dana Sprengers.

Michael Bogaerts, Sander Vermeiren, Brent Clé en Lawrence Van De Weerd konden zich niet plaatsen voor de ¼ finale bij de Junior Men. Lauren Stevens lukte daar wel in maar in de kwart geraakte hij niet verder dan een 6de plaats en was zo uitgeschakeld in de wedstrijd. De finale werd net als zaterdag gewonnen door de Fransman Amidou Mir, de andere podiumplaatsen waren voor de Franse Romain Mahieu en de Nederlander Pim De Jong. De Letten Kristaps Vinters en Kristaps Veksa werden 4 en 5, de Nederlander Randy Van Os 6de, Leopold Tramier uit Frankrijk 7de en de laatste plaats was voor de Let Roberts Barins.

Bij de Elite Men konden Bryan Warnier en Toon Jacobs ook in ronde 2 niet doorstoten naar de 1/8 finale. Arnaud Dubois slaagde daar wel in en werd 2de. In de kwartfinale werd hij jammer genoeg 5de en was hij uitgeschakeld. De Fransman Moana Moo Caille kwam als eerste over de finish met achter zich de Letten Edzus Treimanus en Rihards Veide, de Nederlanders Twan Van Gendt, de Fransman Sylvain Andre, Jelle Van Gorkom uit Nederland en de Fransen Vincent Pelluard en Damien Godet.

 

BMX-mama Chantal