Gaat Sven Nys met Telenet-Fidea nu mondiaal?

Gaat Sven Nys met Telenet-Fidea nu mondiaal?

Nieuws van de week: Hans van Kasteren die Telenet-Fidea verkoopt aan NV Balenberg en Sven Nys en consortium. Hans is weg uit het veldrijden? Sven Nys is trending topic momenteel. Niels Wubben is de eerste die het veld ruimt. Wie volgt nog meer?

 

Sven Nys zou in mijn ogen en met de ogen van Trek wellicht een mondiaal top team kunnen beginnen met Telenet-Fidea en eventueel andere sponsoren als mede naam of materiaal sponsors en eens verder over de grens kunnen kijken. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen loopt internationaal in Europa en Amerika en Canada heel erg veel talent rond waar Sven eens zijn tanden in kon zetten.

Hopelijk komt het er eens van en misschien is het nu wel de kans met deze veelvoudige kampioen  aan de leiding van een groot cross team. Mondialisering van de sport is broodnodig en mondialisering van renners van andere continenten en landen zeer aan te bevelen. De veldritsport is zeker in Frankrijk en Italië weer aan een opmars bezig en uit Duitsland en Tsjechië komen weer lichtingen renners die de top de komende jaren zouden kunnen versterken.

Aan de andere kant van de plas in Amerika en Canada staan veel talenten te dringen die graag hun leven geven om samen met Sven Nys en de zijnen te trainen , te leren en te koersen onder de hand van de meester. Is dit eigenlijk wishfull thinking of gaat het er in de zeer nabije toekomst toch echt eens van komen om een dergelijk team te zien ontstaan. In Amerika zijn alvast fabrikanten die er wel werk van willen maken en ook onderdelen en kleding fabrikanten zouden hier wel oren naar kunnen hebben.

In Namen het komende weekend kan alvast Sven Nys zijn ogen en oren goed de kost geven omdat heel veldritland schijnbaar aanwezig is op deze mooie rond de Citadel opgetrokken wedstrijd. Gaan hier de Amerikaanse vrouwen definitief het laken naar zich toe trekken dit weekend?  De junioren krijgen ook veel weerstand van over de plas met alvast Spencer Petrov en Gage Hecht. Bij de vrouwen Katie Compton , Kaitlin Antonneau en Ellen Anderson die weer helemaal terug is.

Hopelijk laten deze landen zich samen met Italië en Eva Lechner , Frankrijk, Canada met Mical Dijck en Duitsland met Jessica Lambracht zich van hun beste kant zien, zodat we zeker een mooie strijd krijgen. Sven Nys en de zijnen kunnen zich al eens duchtig achter de oren krabben of dat wel een mooi project zou zijn?

 

Jan v Dijk