Corne van Kessel gaat voor een top vijf in een grote wedstrijd  

Corne van Kessel gaat voor een top vijf in een grote wedstrijd   

 

Corne van Kessel , de uit het Nederlandse Veldhoven afkomstige Telenet-Fidea profcrosser is de laatste weken erg goed op dreef. Bij Telenet–Fidea hebben ze dit seizoen niet helemaal het heft in handen. Tom Meeusen die wisselvallig presteert , Thijs van Amerongen die de laatste weken erg goed is in de eerste paar ronden en elke wedstrijd beter wordt en vooral is het die dekselse Brabander die nu elke wedstrijd mee strijd op het voorste plan. Vroeger of later zal het zal toch ook voor Corne een keer gaan gebeuren.  Een topdag , de vorm van zijn leven en een mooie overwinning of op zijn minst toch eens dat podium.

We stelden hem weer enkele prangende vragen.

 

Corne, de jongste weken gaan je prestaties weer enorm de lucht in , arbeid adelt zullen we maar zeggen en je zit op schema voor de drukke periode ?

 

Corne : De conditie is al een paar weken in orde. Afgelopen zondag in Spa is het er helemaal uit gekomen. Alles viel op zijn plaats waar door het goede  resultaat er uit kwam. Op stage in Calpe heb ik ook goed kunnen trainen. We zijn daar een week geweest en voor de rest heb ik thuis mijn trainingen goed af kunnen werken.

 

Het seizoen verliep zeker niet vlekkeloos dit jaar , heb je nooit gepanikeerd ?

 

Corne : Nee,  dat klopt.  De start van het seizoen was goed in Las Vegas en een  negende plaats was in orde en we hoopten dat vast te houden, maar dat is niet gelukt. Echt gepanikeerd hebben we niet, maar aangenaam was het zeker niet. We zijn constant aan het zoeken geweest naar verbeteringen en uiteindelijk is het gelukt om stelselmatig beter te beginnen rijden.

 

Een podium of misschien wel een winst in de komende weken zou dat er in kunnen zitten ?

 

Corne : Nou ja,  dan zou alles 100% mee moeten zitten voor een podium. Als ik mee kan strijden voor een top 5 plaats ben ik zeer tevreden.

 

Een mooie overwinning is dat een kroon op de eerste helft van het seizoen of streef je naar een super NK en WK ?

 

Corne : Een overwinning zou al heel veel goed maken, niet alleen voor de eerste helft van het seizoen maar  het hele seizoen. Kampioenschappen zijn altijd belangrijk, daar werkt iedereen naartoe en ik wil daar ook goed zijn.

 

Hoe belangrijk is goede voeding voor een renner van jou caliber en op top niveau ?

 

Corne: Ik ben zelf voor het eerst naar een voedingcoach geweest om mijn voeding volledig op punt te zetten en het bleek dat er maar een paar kleine aanpassingen moesten gebeuren. Dat geeft een goed gevoel en de juiste voeding zorgt er voor dat je voldoen energie kunt ontwikkelen en goed kunt herstellen na de inspanning.

 

Een kleine voorspelling voor Namen , durf je die te geven voor jezelf? Je bent nu een beetje de beste renner van Telenet – Fidea en dat samen met Thijs van Amerongen.

 

Corne:  ik blijf bij dezelfde doelstellingen voor de komende periode, tussen 5 en 10 ben ik tevreden.

 

Jan v Dijk