Geblesseerden in het Nederlandse kamp.

Geblesseerden in het Nederlandse kamp.

Wat een super seizoen had moeten worden voor Fidea coureur Thijs van Amerongen en Natubalans coureur Eddy Van Ijzerendoorn zal meer dan waarschijnlijk voor beide renners in mineur eindigen.

Thijs van Amerongen heeft na de wedstrijd in Mol waar ik even kort met hem heb gesproken verschillende dokters bezoeken afgelegd om te kunnen achterhalen wat hij nu precies mankeerde, na een zeer goede seizoenen  start met OA een heel mooie plek in Valkenburg en andere wedstrijden waar de conditie en het besef goed te rijden er vanaf droop ging het langzaam berg afwaarts met de kracht van Thijs , klachten dat hij vanaf halfweg wedstrijd elke keer alles weg voelde vloeien in zijn benen wat hij al vertelde aan ons in Koksijde .

Na ettelijke bezoeken aan OA de Universitaire klinieken is nu bekend geworden dat Thijs helaas overtraind is bevonden , acute rust voor een 4 tal weken is zijn verdict en daar is hij in het geheel niet blij mee maar hij zal het moeten ondergaan hoe zeer het hem ook tegen de benen stoot. Hoe het nu uit zal pakken voor het WK is nog niet bekend maar de verwachting kan zijn dat er in ieder geval 1 renner minder aan de start staat voor Nederland , we mogen hopen dat er nog een wonder gebeurt en Thijs wel in orde geraakt voor eind Januarie en geselecteerd word door Johan lammerts de Bondscoach , zoals het er nu uit ziet dus ook geen NK voor Thijs v Amerongen.

Eddy Van Ijzerendoorn heeft ook met de pechduivel te maken en kwam in Milton-Keynes tijdens de WB wedstrijd al daar door een schuiver ten val en scheurde zijn enkelbanden. Ook hier geld dat Eddy allerminst blij is met de onstane situatie en ook moet vrezen voor het NK in Veldhoven en voor een eventuele selectie voor het WK in Tabor.

Eddy zit met enkele aanpassingen inmiddels wel weer op de fiets maar een gedwongen rust in deze periode waarin iedere renner zich klaar maakt voor de belangrijke wedstrijden is het zeker geen voordeel om er uit te liggen voor 4 weken, hopelijk kan Eddy op een of andere manier zijn seizoen nog een goede afsluiter bezorgen door snel te herstellen en met alle geluk van de wereld nog een NK te kunnen rijden , hopelijk komt Veldhoven op tijd voor Eddy om zich nog te kunnen rehabiliteren en misschien een mooie uitslag neer te zetten.

Voor beide renners geld van ons uit in ieder geval een spoedig herstel en we hopen jullie snel terug te zien op de parcoursen waar het gebeurt.

Jan v Dijk  Offroadbiking.eu