Lars van der Haar de kleine TGV.

Lars van der Haar de kleine TGV.

Lars van der Haar is de kleine luis in de pels of de kleine TGV als je hem ziet starten , in elke wedstrijd maakt hij mede vanaf de start de koers keihard om zo al de concurrentie af te matten. Het pakt niet altijd uit in zijn voordeel door ook wel de onstuimigheid waarin hij soms te werk gaat maar altijd wil hij koersen en mee de koers maken.

9 podium plaatsen scoort de alleskunner uit Woudenberg waarin enkele hele mooie OA die in Valkenburg tijdens de eerste WB wedstrijd waar hij de complete wereldtop te kijk zette met zijn aanvallende manier van rijden en strijden. Veel panache in zijn manier van koersen , Namen afgelopen Zondag , met Kevin Pauwels op kop die hem aankijkt en met zijn ogen zegt kom op overnemen , Lars kijkt hem eens stoicijns aan en blijft lekker zitten , pokeren is ook zijn ding als het moet.

Ook , zorgvuldig wedstrijden uitkiezend en niet te veel van zichzelf vergend daar het seizoen nog lang is , ook ziek geweest dit seizoen zoals zo veel renners maar veel malheur is hem bespaard gebleven. Overdadig koersen staat niet in zijn dagboek en lars is ook wel een product van het nieuwe koersen in de cross , berekenend het hele seizoen door. Niet vies ook van een beetje techniek , 1 van de eersten die vorg jaar in Valkenburg al met disc remmetjes reed en daar erg van profiteerde en mede daardoor ook die wedstrijd op zijn naam zette.

Werkend door het seizoen heen geeft hij altijd alles wat hij heeft , kei eerlijk zoals dat in Brabant gezegd word geeft hij zijn commentaren na de wedstrijd en als het aan hem zelf ligt is hij degene die dat gewoon toegeeft , zijn onstuimigheid kost hem toch nog wel eens een mooie klassering of incidenteel een wedstrijd die hij dan niet finished. Alles of niets is niet helemaal zijn credo maar soms lijkt het daar wel op als je van buitenaf kijkt , Essen afgelopen Zaterdag , mee weg en dan een domme fout er in geslopen , niet getreurd en Zondag in de WB weer met veel verve op kop van de wedstrijd en 2 de worden , soms lijkt het wel op een pokerspelletje.

Werkend richting het WK in Tabor maar eerst de strijd in de verschillende klassementen waar hij echt wel zijn partijtje mee blaast maar die niet een doel op zich lijken , NK in Veldhoven wacht hem een strijd met 2 andere Nederlandse toppers van dit veld seizoen Mathieu van der Poel en Corne v Kessel , het zal zeker een wedstrijd worden met een terechte winnaar maar vorm van de dag is dan bepalend , Hoogerheide een week voor het WK een doel om te winnen of om andere renners zand in de ogen te strooien. Mee maken doen we het allemaal maar 1 ding is zeker , Lars is altijd aanwezig in de kop van het veld en wil altijd wel rijden.

Jan v Dijk Offroadbiking.eu