Gebroeders Geypens met de fiets naar Istanbul

Gebroeders Geypens met de fiets naar Istanbul

Marcel (70 jaar) en Maarten (69 jaar) hadden een doel om met de fiets in Istanbul te  geraken. Dit doel hebben ze verwezenlijkt. In 37 dagen fietsen zij 4635 kilometer bijéén en reden zij door 11 verschillende landen.

Het was een zware tocht. De warmte en de hellingen maakte van deze uitstap een zware uitdaging. Toch hebben ze vol gehouden en hebben ze het einddoel Istanbul bereikt.

Hier het relaas van hun fietstocht : De tocht was zwaar vertelden de heren en dat merkten zij aan de kilo’s die ze verloren door deze inspanning. Maarten is maar liefst 7 kilogram verloren met deze trip. Maar niet alleen de tocht maar ook de hitte speelden hen parten. Door de warmte dienden ze heel veel te drinken want hun lichaam verdampten heel wat vocht. Daarom was het heel belangrijk om op verschillende tijdstippen je vochtgehalte naar boven te brengen met wat vocht op te nemen. Doordat ze door 11 verschillende landen fietsten merkten zij ook dat ze de landstalen van deze landen niet onder de knie hadden waardoor het moeilijk was om hun verstaanbaar te maken. Maar door gebaren en verwijzingen werden de heren toch geholpen. Hun tocht werd onderweg wat fijnen omdat zij ook andere fietsliefhebbers tegen kwamen. Zij vergezelden hen gedurende enkele kilometers om de tocht te vervolledigen. Dat was een aangename manier om toch de eindmeet te bereiken. Maar de tocht verliep niet van een leien dakje. Onderweg kregen zij met mindere dingen te maken. Ondermeer werd Maarten maar liefst twee maal gebeten door loslopende honden. Als klap op de vuurpijl kregen ze de laatste kilometers ook te maken met lekke banden – foutieve keuzes in de wegen die ze zouden volgen. Als dat nog niet genoeg was bleek dat het eindpunt in Istanboel niet was dat wat zij ervan verwacht hadden. Zij hadden gehoopt om met hun tentje en hun fietsen op een camping aldaar tot rust te kunnen komen. Maar tot spijt moesten ze vaststellen dat de camping er niet meer was. Dus zat er voor de heren niets anders op dan op het strand te gaan overnachten. Tot overmaat van ramp moesten ze bemerken dat ze bestolen waren. De fietscomputers en de tent was verdwenen. Dus overnachten in de heldere hemel. Nadien zijn ze op zoek gegaan naar een hotelletje waar ze dan een aantal dagen verbleven om te bekomen van de zware inspanningen van de voorgaande dagen.

Toch een dikke proficiat aan de twee broers Geypens voor deze uitdaging tot een goed einde te hebben gebracht.

gepost door Nancy