Vijf vragen aan Lizzy Witlox

Vijf vragen aan Lizzy Witlox

Offroadbiking stelt vijf vragen aan de coming up lady van het Nederlandse veldrijden Lizzy Witlox uit Eindhoven . Na een zeer zware tijd als gevolg van een ziekte, reed ze  zich weer terug in de kijker met opvallende uitslagen. Lizzy is zeker een jonge sportvrouw om de komende jaren in de gaten te houden.

Wat ik zelf 3-4 jaar geleden al heb geroepen, maar waar door haar ziekte geen goed heeft gedaan, gebeurt nu na die slechte periode. Talent laat zich nooit verloochenen. Ook haar wil om haar zware tijd te overwinnen heeft haar de kracht gegeven om te zijn waar ze nu is.  Dat ziet er ook voor haar familie , vrienden en supporters goed uit.

Vind je het moeilijk of makkelijk, zoals het nu gaat met je sportieve carriere Lizzy?

Zoals het nu gaat met mijn sport is alleen maar heel fijn en dat geeft vertrouwen.

Dit is ook wat zij uitstraalt in de wedstrijden. Offroadbiking heeft Lizzy tijdens haar wereldbekerwedstrijd in Valkenburg  gevolgd en gekeken hoe ze daar uitpakte in dat grote veld rensters.

Hoe heb je jezelf voorbereid op dit zware crossseizoen na de off periode die je hebt gehad door je ziekte.

Ik heb een trainer gekregen die mij na mijn laatste operatie eind februari heel langzaam weer in conditie heeft gebracht. En zo rustig naar dit cross seizoen toegebracht heeft. Vooral genieten en plezier terug krijgen was het hoofddoel.

Wat is en was je ziekte en hoe beïnvloedde het je ontwikkeling als renster in het cyclocrossen?

Ik heb het syndroom van ACNES , dit zijn vastzittende zenuwen. Ik ben hieraan vijf keer geopereerd en gelukkig ben ik nu pijnvrij. Het heeft heel veel invloed op mij als rensters gehad. Ik heb heel mijn juniorentijd gemist, wat toch wel de belangrijkste periode is om je te ontwikkelen. Maar daarnaast heb ik nu wel veel meer plezier in het fietsen, want ik weet hoe het is om drie jaar niet te kunnen fietsen en veel pijn te hebben. Het heeft dus positieve en negatieve kanten met zich meegebracht. Ik ben er, denk ik wel, een stuk sterker mentaal uit gekomen.

Hoe beleef je nu je overwinning in Lierop en je selectie voor ondermeer  de WB in Valkenburg?

De selectie voor wereldbeker Valkenburg was een enorme bevestiging voor mij dat het eindelijk weer de goede kant uit gaat met mij . Het was een mooie ervaring. De winst afgelopen zondag in Lierop geeft mentaal een enorme boost en ik zie de toekomst dan ook mooi in. Maar mijn doel is mezelf op internationaal vlak te verbeteren.

Selectie voor de volgende WB en eventueel een EK of WK is dat iets waar je naar toe werkt en hoe?

Volgende week is het EK in Lorsch  mijn grote doel voor dit seizoen en ik hoop dan ook dat ik zondag een positief bericht van de bondscoach krijg.  Verder hoop ik nog een paar wereldbekers mee te mogen pikken, want hierin leer je heel veel.

Lizzy , bedankt voor de openhartige antwoorden aan Offroadbiking.eu en wij blijven je in ieder geval volgen en zien je hopelijk terug in Koksijde bij de volgende WB wedstrijd.

 

Jan v Dijk