Geen Adam Toupalik en Jens Dekker aan de start op WK Luxemburg

Geen Adam Toupalik en Jens Dekker aan de start op WK Luxemburg

Er is deze week al heel wat heen en weer gepraat over het parcours in Luxemburg waar het Wereldkampioenschap Veldrijden zal betwist worden. Gisteren nog werd er een aanpassing doorgevoerd aan de schuine kant zodoende dat het voor alle rijders bijna doenbaar is om er zonder kleerscheuren naar beneden te komen. Nu vandaag krijgen we een afmelding van Adam Toupalik. De jongen heeft door een val in Hoogerheide een barst opgelopen in zijn ruggenwervel en moet daarmee het wereldkampioenschap laten voorbij gaan.

Ook Jens Dekker heeft moeten afmelden. Jens Dekker is ziek en zal niet hersteld zijn om zijn deelname aan het Wereldkampioenschap in Luxemburg te volbrengen.

We hopen natuurlijk dat de sfeer in het Belgische Kamp wat gaan veranderen want op dit ogenblik is het niet om naar huis te schrijven. Wout Van Aert neemt het niet dat Kevin Pauwels en Mathieu Van der Poel hun document van dopingcontrole online hebben gezet. Hij geeft nu opmerkingen aan het adres van Kevin Pauwels waar niemand zit op te wachten. Ik denk dat de bondscoach eens een duchtig woordje zal moeten babbelen met de geselecteerden of ze maken elkaar kapot in de wedstrijd en zal er iemand anders dan een Belg met de Wereldtrui naar huis gaan.

We zullen het allemaal zien tijdens de wedstrijden op zaterdag, 28 en zondag, 29 januari 2017.

Publicatie : Nancy Aerts